Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Føler meg som en idiot som stemte på Obama

Norsk-amerikanske Elizabeth Oyen (48) støttet republikanerne for første gang.

 FØRSTE GANG REPUBLIKANSK:  Norskættede Elizabeth Oyen (48) er så skuffet over Barck Obama at hun stemte republikanerne i natt. FOTO: RANDI FUGLEHAUG/DAGBLADET.
FØRSTE GANG REPUBLIKANSK: Norskættede Elizabeth Oyen (48) er så skuffet over Barck Obama at hun stemte republikanerne i natt. FOTO: RANDI FUGLEHAUG/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
NEW YORK (Dagbladet): For nøyaktig to år siden sto Elizabeth Oyen timevis i kø utenfor Theater for New City i East Village i New York for å stemme ved presidentvalget. I natt var hun tilbake for å sende et budskap til presidenten hun stemte på.

-  Jeg er 48 år og har vært demokrat hele mitt liv, men nå har jeg akkurat vært der inne og stemt på en hel gjeng med republikanere, sier Oyen, som er oppvokst i Wisconsin med norske oldeforeldre.

Skatt og helsereform - Jeg var veldig ivrig tilhenger for Obama, og nå føler jeg meg som en idiot som stemte på ham. Jeg er ekstremt skuffet over hva han har gjort med skattereglene og helsereformen. Jeg er forbannet, sier den norskættede skatteadvokaten..

Ikke trengsel Det var langt fra trengsel da Elizabeth Oyen avga sine stemmer i kongressvalget like før valglokalene stengte klokka 21 lokal tid, men selv på liberale Manhattan ga de som hadde stemt uttrykk for at de var oppgitte over det demokratiske partiet generelt, og president Obama spesielt.

En eldre kvinne som ikke ville si navnet sitt kom bort til Dagbladets reporter for å uttrykke sin misnøye.

-     Det er så mange mennesker som er skuffet over Obama. Jeg skal aldri stemme på ham igjen, og jeg har minst 30 venner som føler det på samme måten, sa hun.

- Alternativet er verre Charles Strong forteller at han stemte «mest demokratisk» da han kom ut fra valglokalet like før stengetid, men grunnga det med at «alternativet er enda verre».

- Det er en «alt-eller-ingenting»-mentalitet i Washington som er veldig trist, og jeg synes det er en mangel på lidenskap på begge sider. Dette landet hadde hatt godt av litt mer medfølelse og forståelse, sier Strong.

- Jeg hadde håpet at Obama ville tilføre det da han kom til makta, men han har skuffet med å ha samme tunnelsyn som presidentene før han. Retningen landet går i er trist.

- Obama er sta Det synes resten av USA også. Ifølge en CNN-måling mener hele 75 prosent av de spurte at landet er på feil spor, et tall som i kongressvalg-sammenheng er det høyeste siden spørsmålet ble spurt for første gang i 1970-årene.

Elizabeth Oyen, som jobber som skatteadvokat, innser at presidenten har hatt en vanskelig jobb de siste to årene, men mener han ikke har gjort nok for å bedre forholdene.
- Problemet er at Obama er sta og ikke forstår at han må være fleksibel. Han skremmer bort både de som har penger og de som har mistet jobben sin, sier hun.
- Jeg var ikke noen fan av verken Ronald Reagan eller George W. Bush, men begge kunne gjort bedre enn dette.

 REPUBLIKANSK:  Snømennene i Alaskas største by Anchorage støttet den republikanske senatorkandidaten Joe Miller. Alaska var sist ute med å stenge valglokalene - klokka 05 norsk tid i morges. FOTO: ERIC ENGMAN, GETTY/AFP/SCANPIX.
REPUBLIKANSK: Snømennene i Alaskas største by Anchorage støttet den republikanske senatorkandidaten Joe Miller. Alaska var sist ute med å stenge valglokalene - klokka 05 norsk tid i morges. FOTO: ERIC ENGMAN, GETTY/AFP/SCANPIX. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!