Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Føler meg som et offer

Christoffers mor opplever tiltalen fra Riksadvokaten som et sjokk og en ekstra belastning.

MOREN TILTALT: Riksadvokaten har tatt ut tiltale mot moren til Christoffer.
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MOREN TILTALT: Riksadvokaten har tatt ut tiltale mot moren til Christoffer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Riksadvokaten bestemte i dag at det skal tas ut tiltale for legemsfornærmelse med døden til følge mot moren til åtte år gamle Christoffer Gjerstad Kihle fra Vestfold.

- Hun opplever det som en belastning og et sjokk, sier Bjørn Andre Gulstad til Dagbladet.

- Et sjokk Gulstad er juridisk rådgiver for morens oppnevnte forsvarer Brynjar Meling, og har vært i kontakt med moren i dag.

- Utfra hennes oppfatning av domfellelse av stefar, som hun mener er urikig, er det et sjokk å bli tiltalt i samme sak, sier Gulstad.

- Hun er overrasket over tiltalen. Hun mener det ektemannen er dømt for, altså de fysiske handlingene mot Christoffer, ikke er riktig. Hun mener han er uskyldig dømt, og at han ikke har gjort dette. Dermed kan hun ikke ha medvirket til at det har skjedd, sier Gulstad til Dagbladet.

- Riksadvokaten må bevise to ting: At hun har visst eller skjønt at stefaren skal ha mishandlet Christoffer, og at hun ikke grep inn til tross for denne forståelsen.

- Syndebukk - Hun sier at hun ikke vet hva som er årsaken til skadene på Christoffer, sier Gulstad til Dagbladet.

Ifølge Gulstad, føler moren at hun og ektemannen, Christoffers stefar, har blitt gjort til syndebukker for skadene etter at han døde av omfattende hodeskader i 2005.

STEFAR DØMT, MOR TILTALT: Christoffer Gjerstad Kihle (8) ble mishandlet til døde. Stefaren (t.v) er dømt for legemsbeskadigelse med døden til følge, mens moren nå er tiltalt for legemsfornærmelse med døden til følge.  Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STEFAR DØMT, MOR TILTALT: Christoffer Gjerstad Kihle (8) ble mishandlet til døde. Stefaren (t.v) er dømt for legemsbeskadigelse med døden til følge, mens moren nå er tiltalt for legemsfornærmelse med døden til følge. Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Hun føler seg som et offer for mangel på svar. Dette er svar hun selv ønsker å finne, og har gjort alt hun kan for å få svar på de siste åra, sier Gulstad.

Stefaren dømt Rettssaken mot mora ventes å komme opp for Tønsberg tingrett i løpet av høsten.

Åtteåringens stefar soner nå en dom på åtte års fengsel for å ha påført gutten de dødelige skadene. Retten har fastslått at gutten ble mishandlet til døde.

Mishandlingen pågikk over tid, uten at noen grep inn for å redde ham. I tingretten ble det ikke tatt stilling til hvorvidt guttens mor også bidro til guttens død, men det ble ikke utelukket.

FORSVARER: Advokat Brynjar Meling. Foto: Sveinung U. Ystad/Dagbladet
FORSVARER: Advokat Brynjar Meling. Foto: Sveinung U. Ystad/Dagbladet Vis mer