- Føler meg uthengt

I flere timer jaktet antiterrorpolitiet på dødsranerne midt i Oslo sentrum. Resultat: noen få forelegg for bruk av narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): - Det var en helt unødvendig politiaksjon, som kunne vært utført av to sivilkledde politimenn. Det var nærmest en krigsøvelse, og jeg føler meg uthengt, sier en 28-åring til Dagbladet.

Han eier butikken som var ett av stedene politiet slo til mot i Oslo sentrum onsdag ettermiddag.

I alt sju personer ble innbrakt etter aksjonen. Ingen av dem har noe med ranet å gjøre.

Langt avhør

28-åringen, som sier han kjenner en av dem som er siktet for dødsranet, driver en butikk der det selges blant annet CD-er og spraybokser. Politiet tok med seg datautstyr fra butikken.

- Politiet fant vel fort ut at de egentlig ikke skulle være i butikken. Det virker som om de var dårlig forberedt, sier 28-åringen, som meldte seg for politiet midt under aksjonen i vårsola i Oslo.

Han satt i et flere timer langt avhør natt til i går. 28-åringen har status som vitne i saken. Han skjønner at etterforskningen av ranet har høy prioritet i politiet, men er kritisk til hvordan aksjonen ble gjennomført.

28-åringens advokat Marte Svarstad Brodtkorb ble kontaktet seint onsdag kveld. Hun bisto klienten under avhøret.

- Vi vurderer å følge opp saken overfor politiet med hensyn til erstatning, sier Brodtkorb.

Fikk forelegg

Fem personer, deriblant profilerte hip hop-artister, ble pågrepet og siktet for narkotikaforseelser. Minst to har fått beskjedne forelegg. Advokat Tor Erling Staff, som representerer to av dem, sier han har sendt faks til politiet i Stavanger.

- Jeg har krevd å få utlevert materialet som ble beslaglagt. En av mine klienter skal utgi et magasin, som i tillegg skal lanseres i Sverige, men det får de ikke gjort nå. Det vil bli et ganske betydelig erstatningssøksmål dersom ikke dette løser seg fort, sier Staff.

UTHENGT: Innehaveren av denne butikken føler seg uthengt etter politiaksjonen onsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer