- Føler meg uthengt

I flere timer jaktet antiterrorpolitiet på dødsranerne midt i Oslo sentrum. Resultat: noen få forelegg for bruk av narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): - Det var en helt unødvendig politiaksjon, som kunne vært utført av to sivilkledde politimenn. Det var nærmest en krigsøvelse, og jeg føler meg uthengt, sier en 28-åring til Dagbladet.

Han eier butikken som var ett av stedene politiet slo til mot i Oslo sentrum onsdag ettermiddag.

I alt sju personer ble innbrakt etter aksjonen. Ingen av dem har noe med ranet å gjøre.

Langt avhør

28-åringen, som sier han kjenner en av dem som er siktet for dødsranet, driver en butikk der det selges blant annet CD-er og spraybokser. Politiet tok med seg datautstyr fra butikken.

- Politiet fant vel fort ut at de egentlig ikke skulle være i butikken. Det virker som om de var dårlig forberedt, sier 28-åringen, som meldte seg for politiet midt under aksjonen i vårsola i Oslo.

Han satt i et flere timer langt avhør natt til i går. 28-åringen har status som vitne i saken. Han skjønner at etterforskningen av ranet har høy prioritet i politiet, men er kritisk til hvordan aksjonen ble gjennomført.

28-åringens advokat Marte Svarstad Brodtkorb ble kontaktet seint onsdag kveld. Hun bisto klienten under avhøret.

- Vi vurderer å følge opp saken overfor politiet med hensyn til erstatning, sier Brodtkorb.

Fikk forelegg

Fem personer, deriblant profilerte hip hop-artister, ble pågrepet og siktet for narkotikaforseelser. Minst to har fått beskjedne forelegg. Advokat Tor Erling Staff, som representerer to av dem, sier han har sendt faks til politiet i Stavanger.

- Jeg har krevd å få utlevert materialet som ble beslaglagt. En av mine klienter skal utgi et magasin, som i tillegg skal lanseres i Sverige, men det får de ikke gjort nå. Det vil bli et ganske betydelig erstatningssøksmål dersom ikke dette løser seg fort, sier Staff.

UTHENGT: Innehaveren av denne butikken føler seg uthengt etter politiaksjonen onsdag.