- Føler meg utrygg

SJØVEGAN (Dagbladet): - Et eller annet sted går en hensynsløs morder løs. Jeg føler utrygghet og engstelse, sier Ranja Hauglid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den erfarne rikspolitikeren er ikke alene om å føle angst. Enslige og eldre mennesker sitter nå inne bak låste dører.

Etter 16 år som stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet flyttet hun i fjor høst hjem til Sjøvegan.

Grusomt

- Når noe så grusomt kan skje midt i tettbebyggelsen, hva skal vi tenke, vi som bor litt utenfor allfarvei? Dette er rystende. Marie-Louise hadde jo ikke en eneste fiende, sier Hauglid til Dagbladet.

- Det må være tilfeldigheter som gjorde at akkurat hun ble drept, mener eks-politikeren.

Det er bare 20 måneder siden sist bygda var førstesidestoff, da en 28 år gammel mann fra Sjøvegan drepte to pensjonister i nabobygda Bjørkebakken. Han soner nå en dom på 18 års fengsel.
Nå rystes Sjøvegan igjen av en sjokkerende drapssak.

- Helt uvirkelig

- Det er helt uvirkelig. Vi liker alle å tro at dette er verdens fredeligste sted. Jeg er redd vi nå må endre oppfatning, sier Hauglid.

Marie-Louise Bendiktsen var gift med ordfører Håkon Bendiktsen i Salangen kommune, som døde brått for fire år siden. De siste 15 åra arbeidet hun på sentralbordet ved kommunehuset i Sjøvegan. Hver dag de siste tre åra møtte hun nåværende ordfører Astrid Tunheim med et smil.

- Jeg håper det viser seg at morderen ikke holder til i vårt lokalsamfunn. Det ville påføre oss enda mer smerte, sier Tunheim til Dagbladet.