SE NÅ: Dommen faller i dag - dette skjer Vis mer

Eirik Jensen:

- Føler meg veldig alene

En tydelig preget Eirik Jensen møtte pressen på vei inn i Borgarting lagmannsrett fredag.

Publisert

Klokka 08.30 avsies dommen mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen i Borgarting lagmannsrett.

Eirik Jensen og samboeren Ragna Lise Vikre ankom Oslo tinghus like etter klokka 07.30 fredag morgen.

På vei inn møtte en tydelig preget Eirik Jensen pressen.

- Tunnelsyn

Om politiets konklusjon sier Jensen blant annet følgende:

- Jeg føler fremdeles at mange deler av denne etterforskningen er en sum av tunnelsyn og at man veldig tidlig har valgt en hypotese.

På spørsmål fra pressen om han føler seg sveket, svarer han følgende:

- Jeg vet ikke om jeg kan si det, men jeg føler meg veldig alene.

Jensen og Vikre ga utenfor retten uttrykk for at de kom på et dårlig tidspunkt fordi dørene til tinghuset ikke var åpnet. De måtte dermed stå utenfor tinghuset i over et kvarter med et pressekorps på rundt 30 journalister svermende rundt.

EIRIK JENSEN: I dag avsies dommen mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen i Borgarting lagmannsrett. Video: Bjørge Dahle Johansen Reporter: Angelica Hagen Vis mer

Siden døra var stengt, fikk pressen dermed anledning til å stille Jensen flere spørsmål.

- Kommer du til å slå deg til ro med en fellende dom? ble Jensen spurt.

- Nei, jeg kommer ikke det. Jeg har mye å kjempe for.

- Og hvis du blir frikjent?

STENGTE DØRER: Eirik Jensen og samboeren Ragna Lise Vikre kom til stengte dører i Oslo tingrett fredag morgen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STENGTE DØRER: Eirik Jensen og samboeren Ragna Lise Vikre kom til stengte dører i Oslo tingrett fredag morgen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Så langt har jeg ikke tenkt.

Videre ble han spurt om det er noe han angrer på.

- Nei, svarte han.

- De fleste har gjort noe på kanten

- Angrer du på at du traff Gjermund Cappelen?

- Ja, jeg gjør egentlig det.

SØVNLØS: Eirik Jensen sin samboer, Ragna Lise Vikre, forteller at de ikke har fått spist eller sovet den siste tiden. Video: Trym Mogen Vis mer

Han ble videre stilt spørsmål om han har gjort noe ulovlig i sine nesten 40 år i politiet.

- Jeg tror de fleste politifolk på et eller annet tidspunkt i karrieren har gjort noe som er på kanten fortjener straff. Det er graden av straff, svarte Jensen, som understreket at han ikke erkjenner skyld for det han er tiltalt for.

Dommerne vil først lese opp avgjørelsen, altså slutningen. Dermed vil vi få vite hvordan de stiller seg til skyldspørsmål og straff. Deretter vil de lese opp dommen mot Jensen, som kan være på opp mot 150 sider.

Det er strenge coronarestriksjoner i Oslo tinghus under domsavsigelsen denne fredagen. Dagbladet er en av svært få som får være til stede i sal 250 i Oslo tinghus, sammen med dommerne, tiltalte Jensen og Cappelen, deres advokater og noen få utvalgte.

EIRIK JENSEN: Advokat John Christian Elden har tro på at Eirik Jensen vil frifinnes. Reporter: Angelica Hagen. Video: Bjørge Dahle Johansen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Eirik Jensen risikerer 21 års fengsel, som er påtalemyndighetens påstand. Jensen ble dømt til 21 års fengsel i tingretten i 2017. Dommen ble anket, men da juryen frifant ham for medvirkning til narkotikavirksomhet og frifant ham for korrupsjon, ble kjennelsen tilsidesatt av fagdommerne.

Dermed har saken blitt handlet helt på nytt i lagmannsretten. Gjermund Cappelen har anket en dom på 15 års fengsel fra Oslo tingrett. Begge vil få det endelige skyldspørsmålet avgjort i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer