Vaksinering i Norge:

- Føler oss nedprioritert

I hovedstaden er man nå i full gang med å vaksinere friske 18-åringer. Likevel er det flere kommuner som fortsatt er på stadiet der de vaksinerer syke og 60-åringer.

VET IKKE: Beate Losvik (55) og mannen hennes Håvard Markussen (47) har begge underliggende sykdommer, og bor i Tjeldsund kommune. Det har vært lite smitte i kommunen gjennom pandemien, og kommunen har blitt nedprioritert i regjeringens vaksinestrategi. Likevel er kommunen fortsatt i gang med å vaksinere personer i aldersgruppen 65-74 år. Derfor vet de ikke når de får det første vaksinestikket. Foto: Privat
VET IKKE: Beate Losvik (55) og mannen hennes Håvard Markussen (47) har begge underliggende sykdommer, og bor i Tjeldsund kommune. Det har vært lite smitte i kommunen gjennom pandemien, og kommunen har blitt nedprioritert i regjeringens vaksinestrategi. Likevel er kommunen fortsatt i gang med å vaksinere personer i aldersgruppen 65-74 år. Derfor vet de ikke når de får det første vaksinestikket. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge har nå satt over tre millioner vaksinedoser, og over 25 prosent av landets befolkning er fullvaksinert, ifølge Dagbladets vaksinasjonsstatus.

I slutten av mai endret regjeringen, med anbefalinger fra Folkehelseinstituttet, vaksinestrategien for tida framover. Det gjør at det blir en geografisk skjevfordeling av vaksinene.

24 kommuner på Østlandet har nå fått flere vaksinedoser, og er dermed prioritert i vaksinekabalen som skal gå opp. For at det skal være mulig, må mange hundre kommuner gi fra seg vaksinedoser.

Noen av kommunene på Østlandet har nå kommet så langt med vaksineringen, at friske 18-åringer kalles inn. Blant de kommunene er Oslo.

Imidlertid er det flere kommuner som fremdeles er i gang med å vaksinere personer i 60- og 70-åra og personer med underliggende sykdommer.

Sjekk når du kan forvente å få vaksine her:

- Ikke ivaretatt

Beate Losvik (55) og mannen hennes Håvard Markussen (47) bor i Tjeldsund kommune. De har enda ikke fått sitt første vaksinestikk, og de aner heller ikke når de skal få den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer