- Føler oss tryggere

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Lettelsen blant lokalbefolkningen er stor etter pågripelsen i barnedrapssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en stor lettelse, sier de to Kristiansands-beboerne Søren Forne og Kathryn Beckingsale til Dagbladet.no. De er overbevist om at politiet nå har de skyldige.

- Det virker som om de har gode spor, sier Søren.

Kathryn kommer fra England, et land som har sett flere groteske barnedrapssaker de siste årene. Hun er lettet etter dagens pågripelser.

- Jeg føler meg tryggere nå. Kristiansand er en trygg by.

- Påvirker hele landet

Christoffer Hæstad mener at dagens pågripelse er en lettelse for hele landet.

- Dette har ikke bare påvirket folk i Kristiansand, men i hele landet. Da drapene ble begått avtjente jeg militærtjeneste i Bardufoss, og det påvirket folk helt der oppe, sier han til Dagbladet.no.

De siste månendene har samtalene rundt kafebordene, på arbeidsplassen og i skolegården ofte dreiet seg om det grufulle dobbeltdrapet.

- Kristiansand er både en stor by og en liten by. Alle kjenner noen som kjenner noen av de pårørende, sier Christoffer, som nå håper at folk i byen kan leve videre som normalt.

- Jeg har en lillesøster som er ti år gammel. Jeg merker at mamma er veldig bekymret for henne når hun er ute og leker. For meg personlig er det veldig viktig at de skyldige blir tatt. Det er få ting som opprører meg mer enn overgrep mot barn.

LITEN BY: - Alle i byen kjenner noen som kjenner de pårørende, sier Christoffer Hæstad.