Viggo Kristiansen

- Føler på en utrygghet

De etterlatte i Baneheia-saken er både skuffet og overrasket etter at det ble kjent at statsadvokaten ber om at Viggo Kristiansen løslates. Nå søker de kontaktforbud mot Kristiansen.

STERKE FØLELSER: Dagbladets kommentator, Martine Aurdal, tror de etterlatte er bekymret nå som Baneheia-domte Viggo Kristiansen løslates. Video: Julie Tran / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er veldig tøft for dem, at dette kommer så brått på. Og at det ikke blir vurdert ordentlig av domstolen. Det var satt av to dager i Høyesterett. Vi synes det er veldig rart at man kort tid før det velger å løslate ham uten å la Høyesterett prøve det.

Det sier Håkon Brækhus, bistandsadvokat for de pårørende i Baneheia-saken, til Dagbladet.

Mandag opplyste statsadvokatene Andreas Schei og Johan Øverberg at påtalemyndigheten støtter Viggo Kristiansens anke om løslatelse. Ifølge Kristiansens forsvarer, Arvid Sjødin, vil han «høyst sannsynlig» bli løslatt tirsdag.

Brækhus omtaler avgjørelsen som «en fryktelig dårlig innstilling.» Nå har begge familiene søkt om kontaktforbud mot Kristiansen, opplyser han.

- Det er rett og slett fordi de bor nærme der man antar at han vil oppholde seg.

- Føler på en utrygghet

Brækhus understreker at det er politiet som eventuelt må ilegge kontaktforbudet.

- Håndhevelsen er at det da vil være straffbart for den som har et kontaktforbud å oppsøke den man har et kontaktforbud mot, sier han.

- Føler de seg utrygge?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer