ALENE: KrF-leder Knut Arild Hareide føler seg fryktelig alene. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
ALENE: KrF-leder Knut Arild Hareide føler seg fryktelig alene. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/DagbladetVis mer

Føler seg alene i sentrum

Etter at Senterpartiet gikk ut og kritiserte KrF og Venstre for å være for snille, slår KrF-leder Knut Arild Hareide tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hareide mener blant annet at Sps skjenkepolitikk er et svik. Han påstår også at Sp ble et offer for Arbeiderpartiets propagandamaskin i reservasjonsstriden, og er dessuten svært skuffet over Sps ja til et tiggeforbud, skriver Vårt Land.

- Når jeg opplever Sp slik som i går, føler jeg meg fryktelig alene igjen i sentrum. Sp greier ikke å si om de står nærmere sentrum i norsk politikk, eller nærmest dem ytterst til venstre, sier Hareide som mener tiggeforbudet er den saken som har skuffet ham aller mest.

På Senterpartiets oppsummering av det siste drøye halve året mandag, fastslo partileder Trygve Slagsvold Vedum at verken Venstre eller KrF er tøffe nok med regjeringen.

- Venstre og KrF har vært for snille med regjeringen. Vi har flere eksempler på at de stemmer mot sin egen politikk denne våren, sa Vedum til NTB.

Venstre-leder Trine Skei Grande ga uttrykk for å være svært godt fornøyd med samarbeidet med regjeringspartiene, og hun svarte på kritikken med samme mynt:

- Det er trist at Senterpartiet når de får en av svært få muligheter til å danne flertall på Stortinget, velger et kaldt, hensynsløst og meningsløst tiggeforbud. Det er å gå løs på de svakeste i samfunnet og folk på gata, sa Grande.

Tross kritikken av støttepartiene til regjeringen, holdt Sp-ledelsen fast ved at de gjerne vil utvikle mer politikk i sentrum.

(NTB)