Føler seg hengt ut i media

33-åringen som fikk Zahid Alis drinkglass i hodet, føler seg uthengt som voldtektsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HORTEN (Dagbladet.no): Christian Hilsen (33), som Zahid Ali knuste et drinkglass i hodet på 30. desember i fjor, opplevde selv sterke motangrep mot seg i retten i dag.

Zahid Alis advokat stilte blant annet spørsmål om anklager som tidligere skal ha vært rettet mot ham. Flere medier valgte å viderebringe disse anklagene, som blant annet gjaldt forhold knyttet til Alis samboer.

- Jeg kjørte fra jobben før jeg skulle avgi mitt vitnemål, og leste at det hadde kommet voldsomme beskyldninger mot meg på flere nettaviser. Det var utrolig ubehagelig, ikke minst i forhold til mine kolleger på jobben som sikkert også har lest dette, sier 33-åringen til Dagbladet.no.

Han understreker at han aldri er dømt for noe, og hevder at han heller aldri har blitt anmeldt for noen av handlingene han ble anklaget for i retten i dag.

Også Zahid Alis advokat Ole Petter Drevland understreket i retten at han synes det er beklagelig at mediene viderebragte anklagene.

- Det er beklagelig, men vi kan dessverre ikke styre mediene, sa Drevland.

Advokat Cato Schiøtz sier imidlertid at det er nytteløst å skyte på journalistene i slike saker.

- Pressen kan for alle praktiske formål gjengi alt som kommer fram i en rettsforhandling som går for åpne dører. Referatretten er tilnærmet ansvarsfri når det gjelder åpne rettsforhandlinger. Den som er omtalt, står rimelig forsvarsløs, sier Schiøtz, som presiserer at han ikke har kjennskap til Ali-saken og uttaler seg på generelt grunnlag.

KASTET GLASS: Zahid Ali er tiltalt for legemsbeskadigelse. Den fornærmede føler seg uthengt i media etter Alis forklaring i dag. Foto: SCANPIX
KASTET GLASS: Zahid Ali er tiltalt for legemsbeskadigelse. Den fornærmede føler seg uthengt i media etter Alis forklaring i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

Heller ikke Drevland behøver å frykte en eventuell erstatningssak fra Christian Hilsen. Leder Anders Ryssdal i Advokatforeningen påpeker at advokater har betydelig ytringsfrihet i en rettssal.

- En advokat må kunne ta opp alt han mener er relevant for saken, sier Ryssdal.

Hilsen ga selv et intervju til Se og Hør etter konfrontasjonen med Ali i desember, noe han hevder han fikk 15 000 kroner for.

- Jeg ga et intervju til dem, men har sagt nei til en rekke andre. Jeg har ikke noe ønske om å komme i mediene. Nå er jeg redd for at folk i nærmiljøet tror på disse anklagene, som overhodet ikke har noen rot i virkeligheten, sier han til Dagbladet.no.

Hilsen sier at han forstår at Ali var rasende på ham, om han hadde fått vite om anklagene før glassangrepet.

- Men de er altså ikke sanne. Jeg vil gjerne ta en løgndetektortest for å motbevise disse anklagene mot meg.

Han vet ikke om han ønsker å gå til Pressens faglige utvalg med saken, men sier at det kan bli aktuelt å bruke offentliggjøringen av anklagene i en eventuell seinere sivilrettslig sak mot Zahid Ali.