Føler seg hjemme i Danmark

- Jeg føler meg dansk nok til å føle meg vel tilpass, sa kong Harald under besøket i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var på en pressekonferanse i København i ettermiddag at kongen fortalte om sitt og dronning Sonjas nære tilknytning til Danmark.

Også kronprins Haakon, som er på besøk i nabolandet uten høygravide kronprinsesse Mette-Marit, synes det er «veldig hyggelig» å besøke den danske kongefamilien, skriver Politiken.

De norske kongelige innledet det to dager lange besøket med lunsj på Fredensborg slott, etter først å ha blitt ønsket velkommen av det danske regentparet på flyplassen.

130 gjester var invitert til den offisielle lunsjen i Kuppelsalen.

Dronning Margrethe og prins Henrik inviterte det norske kongeparet i anledning av at det 20. november er 100 år siden at det norske storting sendte en delegasjon til København.

Delegasjonen anmodet om at danske prins Carl forlot Danmark for å bli Norges kong Haakon VII. Han kom til Norge 25. november 1905.

Høytideligheten for 100 år siden er gjenskapt i en utstilling som kong Harald åpnet mandag ettermiddag på Amalienborg.

Gjestene fra Norge har fått treffe den nyfødte prinsen, men kronprins Haakon, som snart er tobarnsfar, hadde ingen gode råd å komme med til det danske kronprinsparet.

PÅ BESØK: Men det var nok ikke Gammel dansk i glassene til verken kong Harald eller dronning Margrethe av Danmark. Foto: Scanpix/EPA
PÅ BESØK: Men det var nok ikke Gammel dansk i glassene til verken kong Harald eller dronning Margrethe av Danmark. Foto: Scanpix/EPA Vis mer

– De klarer det kjempefint, sa han.

I kveld skal de kongelige delta på en galla i Det Kongelige Teater.

(ANB)

SKÅLTE OGSÅ: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mary utbrakte også en skål.