Føler seg hjemme i Danmark

- Jeg føler meg dansk nok til å føle meg vel tilpass, sa kong Harald under besøket i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var på en pressekonferanse i København i ettermiddag at kongen fortalte om sitt og dronning Sonjas nære tilknytning til Danmark.

Også kronprins Haakon, som er på besøk i nabolandet uten høygravide kronprinsesse Mette-Marit, synes det er «veldig hyggelig» å besøke den danske kongefamilien, skriver Politiken.

De norske kongelige innledet det to dager lange besøket med lunsj på Fredensborg slott, etter først å ha blitt ønsket velkommen av det danske regentparet på flyplassen.

130 gjester var invitert til den offisielle lunsjen i Kuppelsalen.

Dronning Margrethe og prins Henrik inviterte det norske kongeparet i anledning av at det 20. november er 100 år siden at det norske storting sendte en delegasjon til København.

Delegasjonen anmodet om at danske prins Carl forlot Danmark for å bli Norges kong Haakon VII. Han kom til Norge 25. november 1905.

Høytideligheten for 100 år siden er gjenskapt i en utstilling som kong Harald åpnet mandag ettermiddag på Amalienborg.

Gjestene fra Norge har fått treffe den nyfødte prinsen, men kronprins Haakon, som snart er tobarnsfar, hadde ingen gode råd å komme med til det danske kronprinsparet.

PÅ BESØK: Men det var nok ikke Gammel dansk i glassene til verken kong Harald eller dronning Margrethe av Danmark. Foto: Scanpix/EPA
PÅ BESØK: Men det var nok ikke Gammel dansk i glassene til verken kong Harald eller dronning Margrethe av Danmark. Foto: Scanpix/EPA Vis mer

– De klarer det kjempefint, sa han.

I kveld skal de kongelige delta på en galla i Det Kongelige Teater.

(ANB)

SKÅLTE OGSÅ: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mary utbrakte også en skål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer