Føler seg ignorert

Innvandrere føler seg oversett av politikerne foran Stortingsvalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det kom frem på et debattmøte ikveld, der innvandrere hadde invitert representanter for de forskjellige politiske partiene til å diskutere saker som står deres hjerter nære.

Politikere fra Ap, Sv, KrF, Senterpartiet og RV var representert, mens Høyre glimret med sitt fravær.

Overbeviste ikke

De forskjellige partirepresentantene dro frem sine kort for å overbevise de oppmøtte om hvorfor innvandrere måtte delta i det forestående valget og hvorfor de skulle gi sin stemme til nettopp deres parti.

Mens KrFs Daniel Siraj snakket varmt om kontantstøtten, ville Aps Kamil Azhar endre den høye arbeidsledigheten blant innvandrerne. Senterpartiet ville styrke språkopplæringen og RVs Hindh Dakhil mente at politikerne måtte ut av kontorene sine og snakke med innvandrerne.

Men det overbeviste ikke forsamlingen.

Tempraturen på møtet steg betydelig da flere av deltakerne følte at de oppmøtte politikerne ikke tok tak i det de betegnet som de virkelig problemene til innvandrerne.

- Vi har hørt politikernes tomme ord altfor lenge. Nå er det på høy tid at våre problemer blir tatt opp, tordnet en av arrangørene, Iqbal Raja, mot panelet.

- Det er brudd på menneskerettighetene å kreve at man skal ha en årlig inntekt på 169 000 kroner for å få sin ektefelle til Norge, sier Raja.

KRITIKK: Representanter for de forskjellige politiske partiene ble kritisert for å ikke ha klare nok tiltak for å bedre innvandrernes kår. FOTO: Yama Wolasmal
KRITIKK: Representanter for de forskjellige politiske partiene ble kritisert for å ikke ha klare nok tiltak for å bedre innvandrernes kår. FOTO: Yama Wolasmal Vis mer

En annen deltaker mente denne praksisen hindret unge innvandrere i å satse på utdanning.


Høy temperatur
- Det er tragisk at unge mennesker må gi opp utdanning og gå ut i arbeid for å få den de er glad i til Norge.

Flere av deltakerne klaget over mangel på arbeid og tiltak for innvandrer-ungdom.

- Vi får ikke jobb selv om vi er kvalifisert til stillinger, kun fordi vi ikke har norske navn, sier en opprørt deltaker.

- Innvandrer-ungdom faller ut av storsamfunnet, fordi det ikke finnes noen tilbud for dem.

Det opphetede debattmøtet ble ledet av den profilerte innvandrer-representanten, advokat Abid Q. Raja.

MISFORNØYD: Deltakerne på debattmøtet var lite fornøyd med løftene til de politiske partiene som deltok.