Bø Sommarland:

Føler seg lurt

Ei mor fra Bø ga barna sesongkort til Sommarland for at de skulle kunne besøke parken så mye de ville i sommer. Slik blir det ikke. Sommarland-direktøren peker på at «sikkerhet er viktigst».

REAGERER PÅ REGEL: Flere foreldre reagerer på at barn under 14 år som skal besøke Bø Sommarland må komme i følge med en voksen. Foto: Bø Sommarland.
REAGERER PÅ REGEL: Flere foreldre reagerer på at barn under 14 år som skal besøke Bø Sommarland må komme i følge med en voksen. Foto: Bø Sommarland. Vis mer
Publisert

- Døtrene mine har fått sesongkort til Sommarland så de kan dra dit når de vil hele sommeren, men så blir eldstedatteren min og ei venninne stoppet i inngangen fordi de ikke har fylt 14 år ennå, forteller Hanne Franzen til Dagbladet.

Hun er frustrert over at Sommarland ikke lar barn under 14 år være i parken uten en voksen, og mener det tar vekk mye av poenget med sesongkort for barna.

- Jeg kjenner jeg blir skikkelig irritert. Det er vi som foreldre som sitter igjen med skuffa unger, som ikke får dra i parken når de vil. Og på toppen av alt må den voksne betale for inngang, forteller hun.

Når barna, som allerede har fått sesongkort, ikke får være i parken uten foreldre, mener Franzen at foreldrene burde komme inn gratis eller i hvert fall til reduserte priser.

FRUSTRERT: Hanne Franzen og flere andre foreldre har uttrykt sin frustrasjon over reglene i Bø Sommarland på Facebook. Det var slik Dagbladet kom i kontakt med moren fra Bø. Foto: Privat
FRUSTRERT: Hanne Franzen og flere andre foreldre har uttrykt sin frustrasjon over reglene i Bø Sommarland på Facebook. Det var slik Dagbladet kom i kontakt med moren fra Bø. Foto: Privat Vis mer

Ikke nytt

Sommarland-direktør René Langeveld Sas forteller til Dagbladet at regelen om at alle under 14 år må ha med en voksen ble innført i 2020, av «sikkerhetsmessige årsaker».

- Dette er tredje sesongen vi har denne regelen, og vi tar jamt og trutt stikkprøver, både ved inngangen og inne i parken. Vi har klart å fange opp noen i år, som ikke er klare over regelen, sier Langeveld Sas.

Han er overrasket over at flere av de lokale reagerer på regelen nå, og forteller at de informerer om aldersgrensen på nettsidene sine.

Direktøren peker på at det først og fremst er foreldrenes ansvar å lese seg opp på parkens regler, men sier samtidig at de skal ha en gjennomgang og se på om de kan kommunisere reglene bedre og på andre måter.

Dårlig kommunikasjon

Franzen mener Sommarland ikke har kommunisert den nye aldersgrensen godt nok, og er skeptisk til stikkprøvene de hevder å gjennomføre.

- Jeg er enig i at det er foreldrenes ansvar å lese seg opp på reglene i parken, men jeg har snakket med flere kollegaer og kjente her i Bø, som ikke er klar over aldersgrensen. Ingen av de jeg har snakket med har opplevd stikkprøver, sier hun.

Hun skjønner heller ikke hvorfor parken har innført denne reglen, og påpeker at barna kan dra alene til blant annet svømmebassenget ved Gullbring kulturhus i Bø.

- Jeg hadde jo aldri sendt døtrene mine i Sommarland hvis de ikke var svømmedyktige, og det har ikke noe å si om jeg sitter på en solstol i parken eller ikke. Jeg fotfølger ikke 13-åringen rundt i parken. Hun er jo der med sine venner - ikke for å henge med meg, sier Franzen.

FALLER: En dramatisk karusell-ulykke på en fornøyelsespark i Tyrkia ble fanget på film lørdag 11. juni. Vis mer

Sikkerhet

Sommarland-direktøren forklarer at sikkerhet alltid kommer ført for dem. Ingen skal måtte drukne, sier han.

- Det er vi som park som står ansvarlig for de som besøker oss, og de ansatte vet ikke hvem som er svømmedyktige eller ikke, sier Langeveld Sas.

For at gjestene skal ha en trygg opplevelse, har alle attraksjoner i parken høyde-, vekt- eller alderskrav, forklarer han.

- Alle aktører må ta en risikovurdering ut ifra det produktet de har, og vi har tatt en vurdering ut ifra vår unike park. Vi har vannaktiviteter med adrenalinfaktor, og flere av attraksjonene våre blir ofte undervurdert.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer