Greta Thunberg:

- Føler seg nok truet

De siste dagene har klimaaktivisten Greta Thunberg (16) blitt utsatt for både hets og rykter. I en serie Twitter-meldinger onsdag kveld svarer hun på hetsen.

SVARER PÅ HETSEN: Klimaaktivisten Greta Thunberg svarer på hetsen hun har mottatt de siste dagene. Foto: Greta Thunberg / Twitter
SVARER PÅ HETSEN: Klimaaktivisten Greta Thunberg svarer på hetsen hun har mottatt de siste dagene. Foto: Greta Thunberg / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag leverte klimaaktivisten Greta Thunberg (16) en tordentale under FNs klimatoppmøte. Siden har hun blitt utsatt for hets og rykter i sosiale medier.

Onsdag kveld adresserte hun problemet.

- Nå skjer det igjen … Som dere kanskje har lagt merke til, er haterne like aktiv som alltid. De går etter meg, mitt utseende, mine klær, min oppførsel og mine forskjeller. De finner på enhver løgn og konspirasjonsteori man kan tenke seg.

Thunberg fortsetter med å skrive at det virker som at hennes meningsmotstandere forsøker å lede debatten bort fra klimakrisa. Hun skriver også at å være annerledes ikke er en sykdom, og at forskning er fakta og ikke meninger.

TV-kanal beklaget

Tirsdag ettermiddag gikk den amerikanske TV-kanalen Fox News offentlig ut med en beklagelse til Thunberg etter at den høyreorienterte kommentatoren Michael Knowles omtalte henne som «en mentalt syk svensk unge».

- Helt ærlig så forstår jeg ikke hvorfor voksne velger å bruke tiden sin på å håne og true tenåringer og barn som formidler forskning, når de kan gjøre gode gjerninger i stedet. Jeg gjetter at de nok føler seg truet av oss, skriver hun og tilføyer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer