VENTER PÅ ETTERFORSKNING: Sølvi og Jo Arne Henriksen Lervik anmeldte for to år siden Sølvis tidligere venninne for bedrageri, i en sak som fortsatt er under etterforskning. Foto: Halldor Hustadnes
VENTER PÅ ETTERFORSKNING: Sølvi og Jo Arne Henriksen Lervik anmeldte for to år siden Sølvis tidligere venninne for bedrageri, i en sak som fortsatt er under etterforskning. Foto: Halldor HustadnesVis mer

Føler seg rundlurt av venninne: Møter full forståelse i justiskomiteen

- Forstår at de føler det som et overgrep, sier justiskomiteens nestleder Anders Werp (H).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justiskomiteens to nestledere er samstemmige, etter å ha lest Dagbladets artikkel om Trude Solvang, Sølvi Henriksen Lervik og en rekke boligutleiere som føler seg lurt av en 40-årig kvinne.

- Jeg har full forståelse for at de som er berørt av dette føler det som et sterkt overgrep, sier første nestleder Anders Werp (H) etter å ha lest saken.

- Jeg må si at det er ikke vanskelig å forstå frustrasjonen som de involverte her opplever, sier andre nestleder Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

- Må følges opp Slik Dagbladet skrev i går har milliontap og minst et titall rasende kreditorer fulgt i kjølvannet av 40-åringen, som de siste årene har bodd omkring på flotte adresser i Oslo-området. Hun har i over to år vært under etterforskning for bedrageri. Parallelt verserer en sivil erstatningssak i rettsapparatet, hvor hun har tapt i to instanser men har anket til Høyesterett.

Anders Werp legger vekt på at politiet selv må gjøre sine prioriteringer i bruken av ressursene, men sier likevel dette:

- På generelt grunnlag vil jeg si at dette med å gjøre opp for seg og følge inngåtte avtaler er viktig, og de gangene det inntreffer straffbare forhold må det selvfølgelig følges opp av politiet.

«Leit» I Dagbladets sak om 40-åringen går det fram at Sølvi Henriksen Lervik og hennes ektemann Jo Arne Henriksen Lervik i juni 2013 anmeldte henne for bedrageri.

- Siden har det tilsynelatende ikke skjedd noen ting, sier Jo Arne Henriksen Lervik i artikkelen. Han er dypt skuffet over politiet.

Det synes Kjell Ingolf Ropstad er «leit».

- UTBRENT: - Jeg var utbrent, og hun strakk ut ei hjelpende hånd, er Trude Solvangs forklaring på at hun i to år ga en nå 40-årig kvinne innpass i sitt hjem og sin økonomi - etterfulgt av store økonomiske tap. Foto: Thomas Rasmus Skaug.
- UTBRENT: - Jeg var utbrent, og hun strakk ut ei hjelpende hånd, er Trude Solvangs forklaring på at hun i to år ga en nå 40-årig kvinne innpass i sitt hjem og sin økonomi - etterfulgt av store økonomiske tap. Foto: Thomas Rasmus Skaug. Vis mer

- Det er i så fall veldig leit, og da har ikke politiet gjort en god nok jobb, for uavhengig av etterforskning og resultater er det viktig at politiet møter folk på en god måte, sier han.

- Alvorlig At saken etter mer enn to år fortsatt er under etterforskning synes han høres ut som «uforholdsmessig lang tid».

Kjell Ingolf Ropstad vil ikke uttale seg om anmeldelsene og etterforskningen av 40-åringen, men synes generelt det er viktig at bedragerianmeldelser etterforskes grundig.

- Det er viktig at folk som driver med svindel blir tatt, slik at de ikke får ødelagt livene til flere. Det er en alvorlig type kriminalitet, sier Kjell Ingolf Ropstad.

Politidirektoratets pressevakt hadde ingen kommentarer å gi til Dagbladet, med henvisning til at direktoratet mener saken hører inn under Riksadvokaten.

MÅ FØLGES OPP: - På generelt grunnlag vil jeg si at dette med å gjøre opp for seg og følge inngåtte avtaler er viktig, og de gangene det inntreffer straffbare forhold må det selvfølgelig følges opp av politiet, sier Anders Werp (H). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MÅ FØLGES OPP: - På generelt grunnlag vil jeg si at dette med å gjøre opp for seg og følge inngåtte avtaler er viktig, og de gangene det inntreffer straffbare forhold må det selvfølgelig følges opp av politiet, sier Anders Werp (H). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer