Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Føler seg sviktet av løslatt venninne (19)

- De forsøker å stemple meg som skyldig, sier Stina Brendemo Hagen.

FØLER SEG SVEKET: Stina Brendemo Hagen (19) mener hennes tidligere nære venninne fra Lillesand har sviktet henne. Hennes familie og advokat prøver nå å skille sørlandsjentas sak fra de to andre jentenes straffesaker. —De forsøker å stemple meg som skyldig, og det er veldig skuffende når de vet bedre, sier Stina Brendemo Hagen til Dagbladet. Foto: Gunnar Hultgreen
FØLER SEG SVEKET: Stina Brendemo Hagen (19) mener hennes tidligere nære venninne fra Lillesand har sviktet henne. Hennes familie og advokat prøver nå å skille sørlandsjentas sak fra de to andre jentenes straffesaker. —De forsøker å stemple meg som skyldig, og det er veldig skuffende når de vet bedre, sier Stina Brendemo Hagen til Dagbladet. Foto: Gunnar Hultgreen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Seint onsdag kveld slapp den 19 år gamle kokaintiltalte jenta fra Lillesand ut av varetektsfengsling i Bolivia fordi det ikke lenger er skjellig grunn til mistanke mot henne.

Familien hennes er glad og lettet, og sier dette beviser det de alltid har ment: At hun ble lurt med til Bolivia av de to andre jentene, Stina Brendemo Hagen (19) og Madeleine Rodriguez (23).

Det opprører Stina Brendemo Hagen.

- Dette er så urettferdig. Hun har sviktet meg, sier Stina Brendemo Hagen på telefon fra fengselet i Cochabamba til Dagbladet.

Snur ryggen til
De tre jentene kom til Bolivia sammen. Stina og 19-åringen fra Lillesand var svært nære venninner, og en periode nær ved å bli kjærester.

Nå er ikke mange av de varme følelsene igjen mellom dem.

- Jeg har hjulpet denne jenta så mye her i Bolivia. Nå snur hun ryggen til meg, sier Stina Brendemo Hagen.

Ifølge Lillesand-jentas advokat Carl Bore har også Stina Brendemo Hagen og Madeleine Rodriguez søkt om å få slippe ut av varetektsfengslingen, uten å lykkes.

Brendemo Hagen avviser dette.

- Vi kan også komme ut så snart det praktiske, som bolig og kausjon, er i orden, sier Brendemo Hagen.

Vil splitte sakene
Lovverket i Bolivia er slik at man kan søke om å slippe ut når man har sittet i varetekt i atten måneder.

Lillesand-jenta fikk slippe ut mot en kausjon på 200 000 kroner. Hun skal bo hos en boliviansk familie i Cochabamba, og har meldeplikt én gang i uka fram til rettssaken i april.

Stina Brendemo Hagen reagerer sterkt på påstandene om at hun skal ha vært med på å lure Lillesand-jenta til Bolivia.

- En dag kommer sannheten fram, sier hun.

Lillesand-jentas advokat Carl Bore tar nå til orde for å splitte de tre sakene, slik at hans klients får avgjort sin del av saken før de to andre jentene.

- Jeg føler at disse framstøtene gjør situasjonen mye vanskeligere for meg i forhold til rettssaken. De forsøker å stemple meg som skyldig, og det er veldig skuffende når de vet bedre, sier Stina Brendemo Hagen til Dagbladet.

Var sytten år
Hun forteller at da hun dro til Bolivia i mai i fjor, hadde hun aldri vært i nærheten av dop.

- Jeg var sytten år og visste ikke engang hvordan kokain så ut. Jeg har alltid tatt sterkt avstand fra narkotika, det kan alle som kjenner meg bekrefte, sier Stina Brendemo Hagen.

Hun må nå tåle nye uker i varetekt i San Sebastian-fengselet i Cochabamba, mens frontene mellom de tre tidligere venninnene vokser seg høyere.

- Tar ikke stilling til skyld
Lillesand-jentas advokat Carl Bore mener fremdeles at hans klient ble lurt med til Bolivia.

- Det eneste vi sier, er at min klient ble brakt ned til Bolivia av de to andre kvinnene på falske premisser. Det underbygges av beviser i saken, og er lagt til grunn av domstolen som nå har opphevet varetekten for min klients del, sier Bore til Dagbladet.

Han vil ikke vurdere hvem av de tre jentene som visste om kokainen i bagasjen.

- Hvorvidt de to andre norske kvinnene er skyldige, og hvilken kjennskap de eventuelt hadde til stoffet som ble funnet, kommenterer ikke vi. Det er det domstolen som skal ta stilling til når den tid kommer, sier Bore.

Advokaten har ikke registrert at sørlandsjenta har mottatt hjelp fra Stina Brendemo Hagen i saken.

- Om dette hadde vært tilfelle, kan for øvrig ikke det forplikte min klient til å skjule sannheten om det som har skjedd, sier Bore.

LØSLATT: 19-åringen fra Lillesand ble løslatt mot en kausjon på 200 000 kroner onsdag i forrige uke. Foto: Ørjan Ellingvåg
LØSLATT: 19-åringen fra Lillesand ble løslatt mot en kausjon på 200 000 kroner onsdag i forrige uke. Foto: Ørjan Ellingvåg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling