Føler seg sviktet

Kristin Kirkemo Haukeland sier i et intervju med Nettavisen at hun føler seg forrådt og at hun gråter mye. Den trippeldrapsdømte 28-åringen sitter nå på Bredtvedt kvinnefengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bare en knapp måned siden Kristin Kirkemo Haukeland ble dømt for det grusomme trippeldrapet på Orderud gård. Etter at dommen falt, kjempet hun i retten for å få være på frifot inntil ankesaken kommer opp i lagmannsretten. Men dommerne mente at Kirkemo Haukeland og ekteparet Orderud hører hjemme bak lås og slå, selv om dommen på 21 års fengsel er anket.

Til Nettavisen sier Kirkemo Haukeland:

- Jeg tenker mye, gråter mye, spiser lite og savner mann og barn fryktelig mye.

- Er uskyldig dømt

Kirkemo Haukeland har blitt intervjuet skriftlig. Blant annet sier hun at hun ikke var forberedt på «å bli uskyldig dømt».

- Verden raste sammen rundt meg, sier hun om hvordan det var å høre dommen bli opplest.

Ifølge Nettavisen strevde hun flere ganger med å beherske seg under rettssalen. Spesielt vanskelig syntes hun det var med beskyldningene hun anser som usannheter. Kirkemo Haukeland mener at hun er forhåndsdømt og legger til at livet hadde vært tungt å leve uten ektemannen Per Haukeland.

- Det at han støtter meg i den vanskelige tiden, gjør at min respekt for ham blir enorm, skriver hun til Nettavisen.

(Dagbladet.no)

21 ÅRS ADSKILLELSE: Kristin Kirkemo Haukeland og ektemannen Per Haukeland risikerer å vente mange år før de får leve sammen igjen. Til Nettavisen sier hun at hun savner ektemannen svært mye.