- Føler seg urettferdig behandlet

OSLO/STRØMMEN (Dagbladet): Kabinettssekretær Magne Hagen (60) sloss i en time på direkten i TV2 for kongefamiliens troverdighet. Han likte seg ikke før debatten, men var svært fornøyd da han slo igjen garasjeporten hjemme på Strømmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hjemme igjen etter en tøff kveld fortalte han Dagbladet at kongefamilien har følt seg urettferdig behandlet under de siste dagenes debatt i media:

- Det gjelder påstander om at Rimi-Hagen har fått et spesielt forhold til kongefamilien på grunn av hesteavtalen. Dette er en avtale som ble inngått for to år siden - og hvor det faktisk er tre personer som står bak (Stein Erik Hagen, Petter Sundt og Morten Bergesen red. anm.).

- Dette går på kongens troverdighet, sier Magne Hagen.
Rimi-Hagens gave til prinsessen, en 8,5-millionershest til fri disposisjon, ble ganske raskt knyttet til at kong Harald var ønsket til åpningen av et nytt forretningssenter i Riga - et senter hvor Rimi-Hagen har eierinteresser.

Den miksen liker kabinettssekretær Magne Hagen dårlig:
- Bak ønsket om kongens deltakelse i Riga ligger et forslag fra UD. Jeg er helt sikker på at kongen ikke tenker på Hagen. Det er norsk næringspolitikk som betyr noe. Det vet kongen, sier kabinettssekretæren.

Tvilte

Kong Harald, hans kabinettssekretær og flere i staben på slottet diskuterte om de skulle delta i gårsdagens TV-debatt.

- Ja, vi var i tvil om vi skulle stille i programmet. Vi har aldri gjort dette før, og slike debatter har en tendens til å skli ut, sier Magne Hagen.
Kong Harald sendte denne beskjeden med kabinettssekretær Magne Hagen:

- Vær åpen når det gjelder faktiske forhold.
Med seg inn i studio fikk Magne Hagen resultatet fra Dagbladets innringning. Folkets rop lyder: «Si nei til Rimi-Hagen og hestegaven til prinsessen!»

Innringningen under TV-programmet ga 56,4 prosent ja til at kongehuset kunne ta imot gaven fra Rimi-Hagen.

- Kanskje folk har lagt merke til hva som ble sagt her. Det er hyggelig, kommenterte slottets kabinettssekretær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer