Nullsmitte-kommune:

- Føler vi blir straffet

Norges smittefrie kommuner er med på dugnaden, men det legges ikke skjul på at mange er slitne og lei.

STRAMMET INN: Helsedirektør Bjørn Guldvog, helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og Line Vold, avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet, kunngjorde tirsdag kveld innstramminger i coronatiltakene. Foto: Lise Åserud / NTB
STRAMMET INN: Helsedirektør Bjørn Guldvog, helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og Line Vold, avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet, kunngjorde tirsdag kveld innstramminger i coronatiltakene. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har vært i kontakt med ni kommuner i Norge som ikke har coronasmitte. Likevel må de nå, sammen med resten av landet, stramme inn. Tirsdag kveld innførte regjeringen på nytt strenge nasjonale tiltak.

Én meter blir til to, kranene stenges over hele landet, og i hus og hytte bes hele befolkningen om å begrense seg til maks to gjester.

- Jeg må innrømme at den første tanken som slo meg, var at jeg var veldig skuffet, som de fleste andre sikkert har tenkt, sier Stian Brekkvassmo (Ap), ordfører i Namsskogan i Trøndelag, om de nye tiltakene.

- Mange er bekymret

Brekkvassmo mener at kommunen er kapabel til å ta egne vurderinger for å sette inn strengere restriksjoner ved behov.

- Summa summarum er at vi er solidarisk mot norske myndigheter og ser utfordringen i forhold til smitteøkningen. Vi må bare bite i det sure eplet og innse at påsken ikke blir som tenkt, sier han.

Ordføreren forteller at han synes mest synd på næringslivet.

- Det er mange små bedrifter som hadde sett fram til en påske med omsetning for å berge driften, og mange er bekymret for det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer