- Føles godt å ha reddet noen fra å bli drept

Eivind Rindal (23) sørget for at 11 ungdommer unnslapp kulene fra drapsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under massakren på  Utøya fikk han med seg 11 AUF-ere i den lille båten «Reiulf» og rodde fra Utøya.

Anders Behring Breivik skjøt mot båten, som ble truffet av minst 11 skudd. Ingen ble alvorlig skadd. Båten sank etter å ha nådd landsida.

- Det var dødsangst for oss som var i båten. Det var skudd for å drepe. Bare tilfeldigheter gjorde at vi overlevde, forklarte Rindal i Oslo tingrett i dag.

-  Det gir en god følelse å vite at noe du har gjort har bidratt til å redde noen, sier Rindal til Dagbladet.no etter å ha avsluttet vitnemålet. Han syntes det var en spesiell opplevelse å vitne mot mannen som forsøkte å drepe ham for åtte måneder siden.- Samtidig gikk det overraskende greit. Jeg har klart å forberede meg godt på hva som ventet meg. I tillegg var forholdene i retten rolig og saklig. Det bidro til å skape et godt utgangspunkt for å gi et fullstendig redegjørelse om hva som skjedde 22.juli i fjor, sier Rindal.

Breiviks smil Mens Rindal forklarte seg om hvordan han hadde reddet ungdommene i land, trakk Anders Behring Breivik på smilebåndet. Det lar ikke AUF-eren seg provosere av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer