- Føles mer truende

Per Gamre i Norsk Hydro bor i Moskva og har merket seg den økende spenningen i Russland. Nå føler han tilværelsen som mer truende etter flere politiske drap og kidnappinger den siste tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges ambassadør Øyvind Nordsletten i Moskva opplyste i natt at det trolig ikke er noen nordmenn blant de over 600 gjenværende gislene i det okkuperte teateret.

- Jeg fikk melding om gisselaksjonen fra en venn som kom på besøk. Man blir betenkt når sånt skjer, forteller Gamre til Dagbladet.

Han er områdesjef for Norsk Hydros olje- og gassprosjekter i Nordvest-Russland, og bor sammen med kona like utenfor sentrum av Moskva.

- Nå har det vært en rekke episoder i det siste, blant annet guvernøren som ble skutt tidligere i uka og flere politiske kidnappinger. Det blir et slags gufs fra flere år tilbake som gjør at det føles mer truende å være her, sier han til Dagbladet.

Avventer

Selv om han er en framstående vestlig forretningsmann i Russland, er han ikke redd for at han blir et mål for terroren i landet.

- Til nå har jeg opplevd at terrorepisodene her har vært nærmest et internt russisk anliggende, sier han.

Han følger nyhetene om nattas gisseldrama på norsk TV via satellitt. Teateret som nå er rammet, har han ennå ikke rukket å besøke. Han vil foreløpig ikke endre på rutinene i dagene framover, men avventer det som skjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer