- Føles som å være i en Kafka-roman

Advokat Rune Berg mener han er tiltalt for å gjøre jobben sin.

TILTALT FOR HELERI: De to advokatene Rune Berg (56) og Morten Furuholmen (45) står tiltalt for heleri i Oslo tingrett, etter et oppdrag for den nå NOKAS-dømte David Toska. Bildet er fra en annen anledning. Foto : Berit Roald / SCANPIX
TILTALT FOR HELERI: De to advokatene Rune Berg (56) og Morten Furuholmen (45) står tiltalt for heleri i Oslo tingrett, etter et oppdrag for den nå NOKAS-dømte David Toska. Bildet er fra en annen anledning. Foto : Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De to advokatene Morten Furuholmen og Rune Berg står begge tiltalt for grovt heleri, etter å ha påtatt seg et innkrevningsoppdrag for David Toska. Rettssaken startet i Oslo tingrett i går, og skal vare ut neste uke.

Furuholmen forklarte seg for retten i går, og nektet straffskyld. Han fortalte at han oppfattet dette som en helt vanlig, liten jobb.Kjendisadvokaten fortalte også at han følte seg forfulgt av media, som tidlig fattet interesse for saken.

Påtalemyndigheten mener de to advokatene burde skjønne at pengene, som David Toska lånte ut til Thomas Øye, stammet fra kriminelle handlinger.- Tiltalt for å gjøre jobben minI dag måtte advokat Rune Berg innta vitneboksen, for første gang i sitt liv som tiltalt i en straffesak. Dersom advokatene blir dømt for seks års heleri risikerer de seks års fengsel, og å bli fratatt advokatbevillingene sine. Berg nekter også straffskyld.

- Jeg må få lov å komme med et hjertesukk: Det føles omtrent som å være i en roman av Kafka å stå her i vitneboksen. Som en kollega av meg sa; du må være den første i Norge som er tiltalt for å gjøre jobben din.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer