- Føles som et overtramp

Sonia Muñoz Llort (38) ble to uker gammel døpt katolsk i Spania, men har aldri praktisert religion. Intetanende ble hun innmeldt i Den katolske kirke i Norge i 2005.

- BØR SKAPE DEBATT: Sonia Muñoz Llort har aldri ønsket å tilhøre den katolske kirka i Norge, men ble innmeldt i 2005 uten at hun var klar over det. Hun håper praksisen som er avdekket i Oslo katolske bispedømme skaper debatt om trossamfunn i det hele tatt burde få statsstøtte.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- BØR SKAPE DEBATT: Sonia Muñoz Llort har aldri ønsket å tilhøre den katolske kirka i Norge, men ble innmeldt i 2005 uten at hun var klar over det. Hun håper praksisen som er avdekket i Oslo katolske bispedømme skaper debatt om trossamfunn i det hele tatt burde få statsstøtte. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har ikke valgt dette, og ikke ønsket kontakt med dem, sier Sonia Muñoz Llort til Dagbladet.

LES OGSÅ: Krever at Den katolske kirke forklarer seg 38-åringen er opprinnelig fra Spania, og kom til Norge i 2003. To uker gammel ble hun døpt katolsk i hjemlandet, men har aldri vært i kontakt med den katolske kirka i Norge.

Likevel, etter at hun krysset av for at hun var katolsk på et skjema etter at hun hadde født sin første sønn i 2005, begynte hun å få menighetsblader og brev. Hun antar at hun ble registrert som medlem samtidig.

- Jeg synes det var et overtramp. Det er betenkelig at de registrerer medlemmer med opplysninger de har fått tak i på skjult vis, og jeg mener de gjør dette for å få høyere tilskudd.

Innrømmer ulovlig praksis Overfor Dagbladet medgir biskop Bernt Eidsvig at kirka har ført inn personer de har antatt er katolikker, uten at de selv har blitt infomert og har samtykket til det.

LES OGSÅ: Ble katolikk mot sin vilje (krever innlogging)

Granskingen av Den katolske kirke i Norges praksis for medlemsregistrering, kommer etter flere artikler der Dagbladet har omtalt personer som intetanende er registrert som medlemmer i meningheten. Kirka får statsstøtte for hvert enkelt medlem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer