Foleys siste brev: - Mine drømmer om familien og venner tar meg bort herfra og fyller hjertet mitt med glede

Gjengitt av dansk medfange.

 SISTE HILSEN:  Den danske 25-åringen Daniel Rye Ottosen satt sammen med Foley i cellen, han viderebringte Foleys siste hilsen til Foleys mor, Diane. Foto: AP / NTB Scanpix.
SISTE HILSEN: Den danske 25-åringen Daniel Rye Ottosen satt sammen med Foley i cellen, han viderebringte Foleys siste hilsen til Foleys mor, Diane. Foto: AP / NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den danske 25-åringen Daniel Rye Ottosen ble tatt til fange av Den islamske staten (IS), og han satt sammen med journalisten James Foley, journalisten som tidligere denne uken ble halshogget av ekstremistene i IS.

Rye Ottosen ble løslatt etter 13 måneder, skriver Daily Mail. I motsetning til Foley, fikk dansken sende brev til familien. Foley fikk ikke lov til dette, fordi han var amerikaner.

- Mine drømmer Derfor lærte den danske fange seg brevet Foley ønsket å sende utenat, og han ga beskjedene i dette brevet til Foleys mor Diane.

Dette ble Foleys siste hilsen til familien.

«Vi er atten personer som har holdt sammen i en celle, og det har hjulpet meg. Vi har hatt lange samtaler om filmer, småting og sport. Vi har spilt spill med ting vi har funnet på cellen. Det har hjulpet oss til å få tiden til å gå, og har vært til stor hjelp», skriver Foley ifølge Rye Ottesen.

Foley la ikke skjul på at han savnet familien hjemme i USA.

- Mine drømmer om familien og venner tar meg bort herfra og fyller hjertet mitt med glede. Jeg tenker mye på søsknene mine - at vi lekte i mørket med Michael, og at jeg jagde Mattie og «T» rundt på kjøkkenet, jeg blir glad av å tenke på dem, skrev han i brevet.

Hilsen til bestemor Foley var holdt fanget i halvannet år da dette brevet ble skrevet, og han var åpen om at han hadde flere tunge tider som fange hos IS.

- Jeg har dager jeg er svak, og dager jeg er sterk, men vi prøver å oppmuntre hverandre og gjøre hverandre sterke.

Brevet ble avsluttet med en hilsen til sin kjære bestemor.

- Ta medisinene dine, går turer og ikke slutt å danse. Hold deg sterk, fordi jeg kommer til å trenge din hjelp til å gjenvinne livet mitt.

Forsøkte å redde ham Ifølge The Wall Street Journal gjennomførte amerikanske spesialstyrker tidligere i sommer et mislykket oppdrag i Syria hvor målet var å redde en rekke amerikanske statsborgere som ble holdt fanget av terrorgruppa.

Et av disse gislene skal ha vært journalisten Foley.

Philip Balboni, ansvarlig redaktør og president i GlobalPost, en nettavis Foley arbeidet for, sier at kidnapperne krevde en løsesum fra Foleys familie og GlobalPost på 132,5 millioner dollar, altså rundt 850 millioner norske kroner.

Han vil ikke gå nærmere inn på hvordan de svarte på dette kravet, men sier at all kommunikasjon ble delt med de aktuelle myndighetene.

Amerikanske myndigheter frykter at nok en amerikaner kan bli drept på verste vis. I skrekkvideoen der James Foley blir drept, vises også den amerikanske Midtøsten-journalisten Steven Sotloff. Han har bodd i den islamske verden i flere år, og snakker arabisk.