BLOGGER:Iselin (10 1/2) og fire andre barn fra Miljøagentene er i Sør-Korea på barnas klimakonferanse. Foto: Miljøagentene.
BLOGGER:Iselin (10 1/2) og fire andre barn fra Miljøagentene er i Sør-Korea på barnas klimakonferanse. Foto: Miljøagentene.Vis mer

Følg barnas klimakonferanse

Marte, Iselin, Kristian, Hedda og Marie blogger fra TUNZA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvert år arrangeres barnas miljøkonferanse, TUNZA, i regi av FN. TUNZA er FNs miljøvernkonferanse for barn og unge og samler denne uka rundt 1000 deltakere fra over 100 land i Sør-Korea.

Miljøagentene har sendt fem av sine medlemmer i alderen 10 - 13 år til konferansen. Marte Myklebust Haugland (10 1/2 år) Iselin Østvedt (11 år) Kristian Larsen og Hedda Befring (11 1/2 år) Marie Hoff Eilertsen vil blogge her på Dagbladet.no om hva de opplever.

Les barnas miljøblogg her.

 MILJØAGENT: Kristian Larsen (13)
MILJØAGENT: Kristian Larsen (13) Vis mer

I forkant av reisen ble miljøagentene invitert til den Sør Koreanske ambassaden for å lære litt om landet og kulturen de kom til å møte.

- Vi lærte at de behandler hverandre med veldig stor respekt og spesielt de som er gamle. Når man tar i mot noe eller leverer fra seg noe, for eksempel penger, skal man alltid gjøre det med to hender, forteller miljøagent Kristian Larsen (13 år)

 MILJØAGENT: Marte Myklebust Haugland (10 1/2).
MILJØAGENT: Marte Myklebust Haugland (10 1/2). Vis mer

Gjennom foredrag, workshops og utveksling av erfaringer, skal barna utarbeide et miljøbudskap på vegne av den kommende generasjonen. Budskapet skal legges frem for verdens ledere under klimakonferansen i København i desember. Første dag var temaet biologisk mangfold.

TUNZA ble arrangert første gang i 1971 og har blitt avhold i blant annet Canada, Costa Rica, Azerbadjan Russland, USA, India, Malaysia, Tyskland - og i Stavanger i 2008.

 MILJØAGENT: Marie Hoff Eilertsen (11)
MILJØAGENT: Marie Hoff Eilertsen (11) Vis mer
 MILJØAGENT: Hedda Befring (11 1/2)
MILJØAGENT: Hedda Befring (11 1/2) Vis mer