Følg barnas klimakonferanse

Marte, Iselin, Kristian, Hedda og Marie blogger fra TUNZA.

BLOGGER:Iselin (10 1/2) og fire andre barn fra Miljøagentene er i Sør-Korea på barnas klimakonferanse. Foto: Miljøagentene.
BLOGGER:Iselin (10 1/2) og fire andre barn fra Miljøagentene er i Sør-Korea på barnas klimakonferanse. Foto: Miljøagentene.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvert år arrangeres barnas miljøkonferanse, TUNZA, i regi av FN. TUNZA er FNs miljøvernkonferanse for barn og unge og samler denne uka rundt 1000 deltakere fra over 100 land i Sør-Korea.

Miljøagentene har sendt fem av sine medlemmer i alderen 10 - 13 år til konferansen. Marte Myklebust Haugland (10 1/2 år) Iselin Østvedt (11 år) Kristian Larsen og Hedda Befring (11 1/2 år) Marie Hoff Eilertsen vil blogge her på Dagbladet.no om hva de opplever.

Les barnas miljøblogg her.

 MILJØAGENT: Kristian Larsen (13)
MILJØAGENT: Kristian Larsen (13) Vis mer

I forkant av reisen ble miljøagentene invitert til den Sør Koreanske ambassaden for å lære litt om landet og kulturen de kom til å møte.

- Vi lærte at de behandler hverandre med veldig stor respekt og spesielt de som er gamle. Når man tar i mot noe eller leverer fra seg noe, for eksempel penger, skal man alltid gjøre det med to hender, forteller miljøagent Kristian Larsen (13 år)

 MILJØAGENT: Marte Myklebust Haugland (10 1/2).
MILJØAGENT: Marte Myklebust Haugland (10 1/2). Vis mer

Gjennom foredrag, workshops og utveksling av erfaringer, skal barna utarbeide et miljøbudskap på vegne av den kommende generasjonen. Budskapet skal legges frem for verdens ledere under klimakonferansen i København i desember. Første dag var temaet biologisk mangfold.

TUNZA ble arrangert første gang i 1971 og har blitt avhold i blant annet Canada, Costa Rica, Azerbadjan Russland, USA, India, Malaysia, Tyskland - og i Stavanger i 2008.

 MILJØAGENT: Marie Hoff Eilertsen (11)
MILJØAGENT: Marie Hoff Eilertsen (11) Vis mer
 MILJØAGENT: Hedda Befring (11 1/2)
MILJØAGENT: Hedda Befring (11 1/2) Vis mer