- USAKLIG: Jan Bøhler mener Per Sandberg er usaklig og at lederen i Stortingets justiskomité ikke følger med i timen. Foto: Jacques Hvistendahl / DAGBLADET
- USAKLIG: Jan Bøhler mener Per Sandberg er usaklig og at lederen i Stortingets justiskomité ikke følger med i timen. Foto: Jacques Hvistendahl / DAGBLADETVis mer

- Følg med i timen, Per!

Jan Bøhler synes angrepet fra Per Sandberg er et usaklig bomskudd som sier mye om Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Bøhler, Arbeiderpartiets justispolitiske talsmann på Stortinget, mener det er hakk i plata fra Fremskrittspartiet.

- Jeg har opplevd et godt personlig forhold til Per Sandberg. Derfor blir dette personangrepet veldig trist. Det slår tilbake på ham, fordi alt han sier er feil. Og det viser at Sandberg følger dårlig med som leder av justiskomiteen,  sier Jan Bøhler.

- Det begynte med at Siv Jensen sa det samme fra jeg kom på Stortinget i 2005. Det blir ikke mer korrekt av at Per Sandberg fortsetter hetsen. Frp tåler ikke at andre enn dem har klare standpunkter til lov og orden. Dette vitner bare om desperasjon over lave meningsmålinger. De blir frustrert når vi får økt tillit i kampen mot kriminalitet,  sier Jan Bøhler.

- Useriøst
- Er du en lurendreier og ikke noe annet enn en politisk lynavleder?

- Disse personangrepene er useriøse, og det lar jeg meg ikke affisere av. Sandberg og Frp burde være positive til at noen reiser nye saker til debatt, og tør mene noe før alt er opplest og vedtatt. De etterlyser det, men angriper meg som prøver, sier Jan Bøhler.

Mens Sandberg og Frp hevder Jan Bøhler bare er en lynavleder for Arbeiderpartiet, mener Jan Bøhler at han får gjennomslag for sin politikk hos regjeringspartiet.

-Jeg minner om at Frp's mer seriøse Anders Anundsen nettopp takket meg for godt samarbeid i den særskilte 22. juli-komiteen, og for å ha fått regjeringen med på nye tiltak.

- Feil på feil
- Når Per Sandberg forsøker å ramse opp en liste som angivelig skal vise at jeg ikke har gjennomslag og angivelig skal være en lynavleder tar han fullstendig feil. De punktene Sandberg lister opp kan jeg tilbakevise punkt for punkt sier Jan Bøhler.

Nestlederen i Stortingets justiskomité viser også til at Justisdepartementet på grunn av 22. juli har vært nødt til å omprioritere, og at noen saker derfor har blitt forsinket.

Justispolitikeren som også er leder i Oslo Arbeiderpartiet legger ikke skjul på at han er skuffet over Frps personkarakteristikker.

- Jeg ønsker å diskutere og få gjennomslag for politikk og ikke komme med nedlatende karakteristikker av politiske motstandere, sier Jan Bøhler.