ROLIG NÅ:  Foreløpig går trafikken som normalt inn mot Oslo, ifølge Statens vegvesen. Likevel bør påsketurister som i dag skal kjøre fra fjellet belage seg på at det kan bli noe kø. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
ROLIG NÅ: Foreløpig går trafikken som normalt inn mot Oslo, ifølge Statens vegvesen. Likevel bør påsketurister som i dag skal kjøre fra fjellet belage seg på at det kan bli noe kø. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Følg med på trafikkmeldingene, avpass farten og beregn god tid

Statens Vegvesen forventer mye trafikk inn mot hovedstaden utover ettermiddagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påskens siste dag er i tradisjon tro en dag med mye trafikk. Og dagen i dag er intet unntak, ifølge Statens Vegvesen - men fint vær og sein påske kan gjøre trafikkflyten i dag noe mindre kaotisk enn tidligere år.

Det forteller Christofa Kei-Nilsen, trafikkoperatør i Statens Vegvesen til Dagbladet.

- Forvent kø - Foreløpig er det stille og rolig på veiene. Det var en del trafikk i går kveld og tidlig i natt, spesielt på E6 nordfra. Vi forventer en del trafikk derfra også i dag, så noe kø må man nok belage seg på, sier Kei-Nilsen til Dagbladet.
 
- Når forventer dere at det blir mest trafikk i dag?

- Erfaringsmessig starter det rundt lunsj og utover ettermiddagen og kvelden, men siden været er så fint kan det hende folk drøyer med hjemreise i dag og koser seg i sola, så vi vet ikke sikkert.

- Beregn god tid Hun oppfordrer derfor alle påsketurister til å følge med på trafikkmeldingene.

- Det er lurt å holde seg oppdatert via radio i bilen, eventuelt sjekke veistrekningene på nett før avreise. I tillegg bør man beregne god tid, sier trafikkoperatøren og fortsetter:

- Og om man havner i kø er det viktig å avpasse farten til bilene foran, holde god avstand og følge godt med.

SISTE: Klokka 13.50 går trafikken ifølge trafikkoperatør Mari Aarrestad ved Statens Vegvesen fint på alle innfartsveier til Oslo.

- Det er rolig i trafikken, men vi tror det kan ta seg opp i tre-tida, sier Aarrestad til Dagbladet.

Alternative innfartsveier Det er de kjente innfartsveiene til Oslo Statens Vegvesen tror får mest trafikk i dag, som Riksvei 7 fra Hallingdal, E16 og E18.

- Der er alternativene å kjøre via Vikersund, Hokksund og Drammen til Oslo, eller via Geilo, Kongsberg og Drammen. Andre alternativer er Fylkesvei 24 og Riksvei 4, sier Kei-Nilsen.

Kjøreforholdene er ifølge henne «stort sett greie og fine», og det er foreløpig ikke meldt om forsinkelser eller avvik i ferge- eller fjellovergangene.