- Følg oss opp bedre

TROMSØ (Dagbladet): Aetat er den offentlige tjenesten nordmenn er minst tilfredse med. - A-etat bør bli flinkere til å følge opp hver jobbsøker, mener Martin Hennig (21).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jusstudenten i Tromsø har hatt eksamen og er på utkikk etter sommerjobb eller et kort vikariat.

- Jeg fikk et skjema i hånda og en brosjyre som fortalte hvordan jeg skulle fylle det ut. Det er fint at vi søkere skal ta personlig ansvar, men jeg tror mange hadde satt pris på å bli fulgt opp litt bedre. Folk som kommer hit har ofte veldig lav selvtillit, mener Hennig.

Han er tilfreds med mange av hjelpemidlene som tilbys: Fri telefon, faks, jobbsøking på nettet og en times «jobbsøker-intervju» til alle.

Men han tror likevel det kan være like fruktbart å gå rundt på bedriftene å spørre etter arbeid. Sånn fikk han blant annet en hotell-jobb i ifjor.

- Flott, vi oppmuntrer jo folk til å ta initiativ sjøl. Men jeg kjenner meg ikke igjen i Norsk Gallups tall. Tidligere undersøkelser blant egen brukere viser stikk motsatt konklujson: At våre 43 ansatte - som skal betjene 62000 mennesker - gjør en god jobb. Dessuten har vi to ansatte som hele dagen går rundt i jobb-senteret og er tilgjengelige for søkerne, sier distriktsarbeidssjef Ellinor Elvevold i Tromsø.

Hun mener studentene kanskje er de som er minst fornøyde, fordi de ikke får dagpenger ved ledighet. Det er kun arbeid som gir grunnlag for støtte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer