Følg rånerdebatten

Vi sendte live fra gågate-duell i Notodden. Er det bra at aksjonister «truer» vekk politiske vedtak?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går meldte Dagbladet.no at rånerne på Notodden har vunnet striden om gågata i Telemarksbyen. Et flertall i bystyret vedtok et prøveprosjekt med gågate resten av året der rånerne tidligere hadde sin stripe, og sommeren 2007 ble preget av råneraksjoner.

Det har skapt heftig debatt om politikernes troverdighet at aksjonister har klart å «punktere» et politisk vedtak i bystyret.

Ap-ordfører Bjarne Bakken kalte det tidligere i sommer en fallitterklæring dersom politikerne lot seg presse av ungdommer som kjørte sitt eget løp. Men tidligere denne uka snudde Arbeiderpartiet selv og varslet at vedtaket blir omgjort. Nå vil de åpne Storgata for trafikk 6. september - fire dager før kommunevalget.

«Gågatas far», varaordfører Asgeir Drugli fra Solidaritetslista, er oppgitt, og mener Ap viser frykt for å miste rånernes stemmer til Frp. Frp har sammen med Krf hele tiden vært for bilgate.

I går ble det også kjent at rånersjefen sjøl, Espen Kittilsen, innrømmer at det var han som innledet aksjonene ved å sette fyr på bildekk i sommer. I tillegg er tre personer siktet for å ha tent på et hus.

Saken ble heftig debattert på Dagbladet.no i går, og i dag møter gågateforkjemper Drugli Krfs ordførerkandidat Tor André Ljosland til duell på Notodden.

SNUDDE FØR VALGET: Notoddens Ap-ordfører kalte det en falitterklæring hvis politikerne lot seg presse i gågatesaken. Nå har hans egen bystyregruppe gjort retrett før valget. Argumentet for retretten er at gågatesaken og rånerdebatten IKKE skal bli en valgkampsak. Det spørs om velgerne tolker det slik.
RÅNERNES NEMESIS: Solidaritetslistas Asgeir Drugli.
I SOMMER: Jevnlig protest-råning på torget i Notodden.
STØTTER RÅNERNE: Kristelig Folkepartis ordførerkandidat på Notodden,Tor Andre Ljosland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer