Følg rånerdebatten

Vi sendte live fra gågate-duell i Notodden. Er det bra at aksjonister «truer» vekk politiske vedtak?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går meldte Dagbladet.no at rånerne på Notodden har vunnet striden om gågata i Telemarksbyen. Et flertall i bystyret vedtok et prøveprosjekt med gågate resten av året der rånerne tidligere hadde sin stripe, og sommeren 2007 ble preget av råneraksjoner.

Det har skapt heftig debatt om politikernes troverdighet at aksjonister har klart å «punktere» et politisk vedtak i bystyret.

Ap-ordfører Bjarne Bakken kalte det tidligere i sommer en fallitterklæring dersom politikerne lot seg presse av ungdommer som kjørte sitt eget løp. Men tidligere denne uka snudde Arbeiderpartiet selv og varslet at vedtaket blir omgjort. Nå vil de åpne Storgata for trafikk 6. september - fire dager før kommunevalget.

«Gågatas far», varaordfører Asgeir Drugli fra Solidaritetslista, er oppgitt, og mener Ap viser frykt for å miste rånernes stemmer til Frp. Frp har sammen med Krf hele tiden vært for bilgate.

I går ble det også kjent at rånersjefen sjøl, Espen Kittilsen, innrømmer at det var han som innledet aksjonene ved å sette fyr på bildekk i sommer. I tillegg er tre personer siktet for å ha tent på et hus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer