<b>HOLDER DEG OPPDATERT: </b>John Olav Egeland kommenterer presidentvalget live på Facebook Messenger onsdag morgen.&nbsp;
HOLDER DEG OPPDATERT: John Olav Egeland kommenterer presidentvalget live på Facebook Messenger onsdag morgen. Vis mer

Følg USA-valget live på Messenger

Politisk kommentator og redaktør John Olav Egeland kommenterer presidentvalget direkte på Messenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til onsdag avgjøres det hvem som skal styre USA de neste fire åra. Trenger du noen som kan forklare og kommentere resultatene når de er klare?

Fra klokka 05.00 onsdag morgen tar politisk kommentator John Olav Egeland denne oppgaven. Men ikke på dagbladet.no.

- Får trent seg som journalist

Denne gangen blir det gjennom korte meldinger på omtrent 320 tegn i Facebooks egen Messenger-app, i en såkalt chatbot.

- Det er litt mer enn det dobbelte av en Twitter-melding. Så da får man trent sitt journalistiske presisjonsnivå og sin analytiske tydelighet, som må presses til det ytterste. Det blir en veldig spennende oppgave, sier Egeland.

Egeland skriver vanligvis kommentarer i et mye lengre format, så han er spent på hvordan det blir å kommentere presidentvalget på denne måten.

- Det blir det motsatte av fordummende hvis man gjør det riktig, fordi man hele tida må gå tilbake til kjernen i det man rapporterer og skrelle vekk det som ikke er viktig. Så man kan ikke skjule seg gjennom tomme fraser og likegyldighet.

Slik fungerer det

Når du trykker på den blå knappen over vil du motta en melding fra vår chatbot som spør deg om du ønsker å få tilsendt oppdateringer.

Deretter må du trykke på den lille «ja»-knappen nederst i skjermbildet for å fullføre påmeldingen.

Eventuelt kan du trykke på denne lenken, og trykke på «kom i gang»-knappen i Messenger.

Når du har meldt deg på trenger du ikke å gjøre noe mer, med mindre du ønsker å melde deg av igjen – i så fall skriver du bare «stopp».

Chatbot ble lansert tidligere i år da Facebook slapp sin nye Messenger-app. Kort forklart er chatbots automatiserte systemer som kommuniserer med brukeren gjennom meldinger i Facebook sin meldingsapp. Chatbots kan brukes til å for eksempel sende deg nyheter, værmeldingen, boardingkortet ditt eller hjelpe deg med booking av hotellrom. Store mediehus som CNN, The Guardian og The New York Times har allerede tatt i bruk konseptet.

Slik fungerer Dagbladets chatbot.
Slik fungerer Dagbladets chatbot. Vis mer