Følger blodspor etter skadeskutt ulv

En av de gjenværende ulvene i Atndalsflokken ble skadeskutt og trolig hardt skadd i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de 11 ulvejegerne fyrte av et rifleskudd på 70 meters hold, og traff for dårlig.

Rådgiver Jostein Sandvik i Statens naturoppsyn opplyser til NTB at ulven ble påskutt og truffet klokka 11.45. Ved 18-tiden, sju timer senere, hadde jegerne ennå ikke klart å avlive ulven. Et helikopter var da kommet til jaktområdet vest for Glomma, for å bli satt inn i letingen etter det skadde dyret.

- Vi venter å få tatt den ganske snart. Den er hardt skadd. Den legger seg ofte, og det er ganske mye blodspor, sier Sandvik.

En måneds jakt

Ulvejegerne som jakter på Atndalsflokken, har fått i oppdrag å felle ni dyr. Til nå er fire ulver felt, og fire gjenstår dersom den skadde ulven blir skutt - eller dør av skadene den har fått. To av de felte ulvene ble skutt fra helikopter i Imsdalen.

Torsdag var det 27 dager siden Direktoratet for naturforvaltning (DN) startet ulvejakta, som på DNs internettsider omtales som «fellingsforsøket». Der blir det også opplyst at demonstrantene i fellingsområdet skaper problemer for gjennomføringen av fellingsoppdraget.

- Den siste tiden har forholdene blitt forverret ved at demonstrantene til dels bruker ulovlige metoder, heter det.

Omstridt jakt

Ulvejakta i Østerdalen er, i tillegg til demonstrasjoner i jaktområdet, møtt med sterke reaksjoner i form av et stort antall protestbrev til DN og Miljøverndepartementet. Statsministerens kontor har også fått mange slike brev fra folk som reagerer mot den sterke reduksjonen av ulvestammen i Norge, og spesielt mot den måten jakta foregår på.

Blant annet har Norges Jeger- og Fiskerforbund reagert både mot bruk av helikopter, og mot bruk av den type våpen som brukes i jakta. Noen har også reagert på utgiftene ved å drive ulvejakt på denne måten.

- Økonomien i ulvedrapet er rystende, skriver Alf R. Bjercke i et brev til Miljøverndepartementet.

Bjercke foreslo at ulvene skulle plasseres midlertidig på en skogeiendom han eier, for akklimatisering og senere utsetting i Nordmarka. Miljøverndepartementet har takket høflig nei til dette tilbudet.