Parkfester:

- Følger ikke reglene

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet har sett at «en del» verken følger avstandsregler eller andre råd i parkfestene i Oslo.

FESTNATT: Over 3000 personer festet natt til 6.juni i parken på St.Hanshaugen i Oslo. I løpet av kvelden rykket politiet ut flere ganger etter klager om høy musikk. Reporter: Maja Walberg Klev. Video: Svein Dybdahl/Øystein Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rundt 3000 festdeltakere oppholdt seg i Oslos parkperle St. Hanshaugen natt til søndag. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet beroliger med at det er mindre smitte utendørs.

- Derfor har vi i hele vår sagt at dersom du skal møte venner, så prøv å gjør det utendørs. Men ha god avstand til dem, for da er smitterisikoen veldig, veldig lav, sier Nakstad og legger til:

- Og det ser ut til at mange følger det rådet, men så er det selvsagt sånn at når det blir en fest ut av det, og alkohol blir involvert, så kan feststemningen få mer fokus enn avstandsreglene. Det har vi sett noen eksempler på, sier Nakstad.

Bekymret for hjemmefester

- Vil du si at det som skjedde i helga er bedre smitterisikomessig enn å åpne utestedene lengre og la folk danse på nattklubbene?

- I serveringsbransjen og utelivsbransjen har man strenge regler man forholder seg til, og der er det avstandsregler og avstand mellom gjester. Det er nok mest private fester i trange leiligheter som vi er aller mest bekymret for. Der har vi sett en del smittetilfeller i denne pandemien. Nå er det jo sommer og varmt og fint vær, så det at folk møtes primært utendørs eller forholder seg til reglene som gjelder på serveringssteder, er nok det tryggeste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer