Følger med fra time til time

Onsdag har det blitt registrert omikrontilfeller i Øygarden kommune, i tillegg til at analyser indikerer at det har blitt registrert tilfeller på Ullensaker og i Oslo. Helseministeren sier at de følger situasjonen fra time til time.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag orienterer helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) om situasjonen knyttet til flere påviste tilfeller av omikronvarianten i Norge.

- Vi følger situasjonen fra time til time sammen med FHI og Helsedirektoratet. Vi ser på om tiltakene bør justeres eller forsterkes, og dersom det blir nødvendig, så vil vi innføre det, sier Kjerkol.

Line Vold ved FHI sier at de har iverksatt smittesporing på flyginger etter omikrontilfellene som har blitt registrert i Ullensaker.

- Vi har iverksatt smittesporing på de aktuelle flygingene. Dette gjennomføres av smittesporingteamet hos FHI, sier Vold, som også forteller at FHI har oppfordret aktuelle medpassasjerer til å teste seg.

Mistenkt omikronutbrudd

Videre forteller hun at FHI må vurdere om de skal sekvensere også eldre positive prøver, i tilfelle omikronvarianten har vært til stede i Norge lenger enn man har kunnskap om på nåværende tidspunkt.

- Vi må vurdere om vi skal gå tilbake og sekvensere virusprøver som vi har på laboratoriet, sier Vold på spørsmål fra VG, som viste til at Nederland har funnet omikrontilfeller litt tilbake i tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer