Følger mulige ebola-spor gjennom hele New York

Ebola-smittede Craig Spencer var på bowlingbar kvelden før han ble lagt inn.

TOK T-BANEN: Dagen før Craig Spencer ble lagt inn på sykehus med ebola-symptomer tok han t-bane-linje A fra sitt hjem i Harlem og videre med L-banen til Brooklyn før han gikk til bowlinghallen «The Gutter». Kart: Google maps
TOK T-BANEN: Dagen før Craig Spencer ble lagt inn på sykehus med ebola-symptomer tok han t-bane-linje A fra sitt hjem i Harlem og videre med L-banen til Brooklyn før han gikk til bowlinghallen «The Gutter». Kart: Google maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leger uten grenser-legen Craig Spencer (33) kom hjem til New York den 17. oktober etter å ha reist fra det hardt ebolarammede Guinea 14. oktober.

I går ble 33-åringen lagt inn på Bellevue-sykehuset etter å ha vist symptomer på blødningsfeberen. Han hadde blant annet 39,4 i feber. Han ligger isolert i sjuende etasje i sykehus-bygningen, på en avdeling som er spesialdesignet for å ta i mot smittefarlige tuberkulose-pasienter.

Nå starter jakten på å spore hvor Spencer har vært siden han kom hjem og hvorvidt han kan utsatt andre for smitte. Ebola smittes gjennom kroppsvæsker. New York-ledelsen sier det ikke er noe grunn til å ha panikk i byen, men det er en utfordrende jobb å kartlegge og ettergå mannens bevegelser i byen med rundt åtte millioner innbyggere.

Mannens forlovede og to venner er satt i karantene, men er i god form.

New York Times skriver at myndighetene nå utfordres nå med å finne den riktige balansen mellom å finne alle som kan ha blitt utsatt og håndtere en sykdom som bare overføres gjennom kroppsvæsker.

Spencer har tilbakelagt store avstander i byen siden han kom hjem. Han bor i øvre del av Manhattan, i bydelen Harlem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer