Siden Russland gikk til krig mot Ukraina i slutten av februar har det gått en rekke rykter om president Vladimir Putins helsetilstand.
I slutten av mars gikk Putins nærmeste talsperson, Dmitrij Peskov, selv ut og benektet ryktene om at presidenten var kreftsyk. Men merkelig oppførsel fra Putin flere ganger under offentlige opptredener de siste månedene har bare ført til flere spekulasjoner.
Ifølge eksspion Christopher Steele, som tidligere har hevdet at Putin er alvorlig syk, blir helsetilstanden hans bare dårligere.

Sjokkbilder: - Disse skal skytes
- Avbryter møter
Avisa Independent skriver at Steele forteller til LBC Radio at Putin konstant blir fulgt rundt av et legeteam. Han hevder også at det er hyppige pauser i møtene til presidenten for at han skal kunne få medisinsk oppfølging.
- Møter i sikkerhetsrådet, som angivelig varer en time, blir faktisk brutt opp i flere bolker. Han forsvinner ut av rommet og får en form for medisinsk behandling. Det er tydelig at han er syk, men hvor syk og om han kan bli frisk er ikke klart, hevder Steele om Russlands 69 år gamle president.
Steele ledet den britiske etterretningstjenesten MI6 fra 2006 til 2009. På 1990-tallet var han stasjonert i Russland. Han hevder å få informasjonen sin fra kilder i Russland.
Uttalelsen kommer etter at den ukrainske generalmajoren Kyrylo Budanov hevdet at Putin var alvorlig syk, og at det fantes krefter som planla et kupp mot den russiske presidenten.

Russland sender «Terminatoren»
Mulig medvirkende faktor
Steele har tidligere uttalt at sykdommen kan være en medvirkende faktor til hva som nå skjer i Ukraina.
- Når man ser hva som skjer nå, så tenker man jo at det trolig er sant. Så jeg tror det er et element av sykdommen hans involvert i dette (avgjørelsen om å invadere Ukraina journ. anm.) og hans ettermæle, sier Steele.
Steele mener at, selv hvis Putin er syk, så vil ikke det nødvendigvis gjøre ham mer mottakelig for kritikk.
- Generelt er det veldig få som er klare til å stå opp mot eller krangle med president Putin. Jeg tror ikke at det er dissidenter eller ulydige stemmer som sier til ham at dette er en katastrofal krig, som ikke kommer til å slå positivt tilbake på Russland, særlig når det kommer til økonomien, sier han, og legger til:
- Vi kan bare håpe dette vil føre til en form for endring i politikken som føres eller til og med et regimeskifte, når den tid kommer, men det er slett ikke sikkert.