Vladimir Putin

- Følges hele tiden

Britisk spion med nye opplysninger om helsa til Vladimir Putin.

HELSERYKTER: Vladimir Putin avbildet i forbindelse med et møte 11. mai. Foto: NTB/Kreml
HELSERYKTER: Vladimir Putin avbildet i forbindelse med et møte 11. mai. Foto: NTB/Kreml Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Siden Russland gikk til krig mot Ukraina i slutten av februar har det gått en rekke rykter om president Vladimir Putins helsetilstand.

I slutten av mars gikk Putins nærmeste talsperson, Dmitrij Peskov, selv ut og benektet ryktene om at presidenten var kreftsyk. Men merkelig oppførsel fra Putin flere ganger under offentlige opptredener de siste månedene har bare ført til flere spekulasjoner.

Ifølge eksspion Christopher Steele, som tidligere har hevdet at Putin er alvorlig syk, blir helsetilstanden hans bare dårligere.

- Avbryter møter

Avisa Independent skriver at Steele forteller til LBC Radio at Putin konstant blir fulgt rundt av et legeteam. Han hevder også at det er hyppige pauser i møtene til presidenten for at han skal kunne få medisinsk oppfølging.

- Møter i sikkerhetsrådet, som angivelig varer en time, blir faktisk brutt opp i flere bolker. Han forsvinner ut av rommet og får en form for medisinsk behandling. Det er tydelig at han er syk, men hvor syk og om han kan bli frisk er ikke klart, hevder Steele om Russlands 69 år gamle president.

Steele ledet den britiske etterretningstjenesten MI6 fra 2006 til 2009. På 1990-tallet var han stasjonert i Russland. Han hevder å få informasjonen sin fra kilder i Russland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer