Følges med ørneblikk

Carl I. Hagen varsler hardkjør mot forsvarsminister Kristin Krohn Devold i jagerflysaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frp-formannen vil tvinge Krohn Devold til å delta like sterkt i utviklingen av det europeiske jagerflyet Eurofighter som i den amerikanske F-35-jageren. Dette er forsvarskomiteens leder, Marit Nybakk (Ap), langt på vei enig i.

Nybakk sier til Dagbladet at hun vil følge saken med ørneblikk i tida framover.

Koster milliarder

Hensynet til norsk industri er av stor betydning i forbindelse med Norges kjøp av neste generasjons jagerfly, en investering på rundt 40 til 45 milliarder kroner.

SV og Sp er helt på linje med Nybakk og Hagen i saken.

I går skrev Dagbladet at departementet flere ganger i høst har utsatt avgjørende møter med Eurofighter. Formålet har vært å komme fram til premisser for et samarbeid. Eurofighter frykter at utsettelsene betyr at Norge ikke vil delta i utviklingsprosjektet.

Instruksjon

Frp-formann Carl I. Hagen reagerer sterkt på dette.

Han er parat til å instruere forsvarsministeren til å samarbeide med Eurofighter.

- Det handler om norsk industris framtid. Ved kontraktsinngåelser i forsvarssammenheng er det vanlig i alle land at man sørger for å koble nasjonal industri inn i prosjektene. Derfor skal forsvarsministeren sørge for at norsk industri får gode gjenkjøpsavtaler, både med det amerikanske selskapet Lockheed Martin, som utvikler F-35-jageren, og med Eurofighter, sier Hagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer