ANGRIPER: Idar Vollvik er blakk og sinna. Han er svært lite fornøyd med at Ventelo har begjært hans selskap Ludo konkurs. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
ANGRIPER: Idar Vollvik er blakk og sinna. Han er svært lite fornøyd med at Ventelo har begjært hans selskap Ludo konkurs. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

- Folk aner ikke hvor blakk jeg er

Dagbladet spanderte burger på konkurstruet Idar Vollvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Vollvik lar Dagbladet spandere hamburger og cola på McDonalds. Man spiser som man reder, hevder Vollvik og påstår han er raka fant.

At Ventelo truer med å slå beina under Ludo og begjære Vollviks nye hjertebarn konkurs, skremmer ham ikke.

- Jeg blir ikke redd i denne situasjonen. Jeg har vært ute noen vinternetter tidligere, og om det ikke var med god margin, så overlevde jeg sist gang jeg var i trøbbel. Men jeg tror faktisk ikke folk aner hvor blakk jeg egentlig er, sier han og tar en solid bit av burgeren.

Forbanna Vollvik er ikke i tvil. Det er Ventelo som skylder Vollvik penger, ikke omvendt. Ifølge Dagens Næringsliv har Ventelo mellom 15 og 20 millioner kroner til gode hos Vollviks selskap Ludo for leie av mobilnett. Vollvik føler seg grundig lurt.

- Jeg kan dokumentere at de har overfakturert oss.

Vollvik forteller at han for en stund siden ble gjort oppmerksom på at Ventelo sendte Ludo for høye regninger.

- Jeg ble kontaktet av en tidligere ansatt i Ventelo og vedkommende viste meg hvordan vi ble lurt, sier Vollvik og forteller at de gikk til Ventelo og fortalte sin viten. Da krøp Ventelo til korset, hevder Vollvik.

- For svært kort tid siden tilbød Ventelo oss en kreditnota på 15,7 millioner kroner. Personlig var jeg fornøyd med en slik avtale, men eksperter jeg hadde i sving fant ut at Ventelo skyldte større summer enn som så. Da vi gjorde dem oppmerksomme på det, snudde vinden og de tipset Dagens Næringsliv om at de ville slå Ludo konkurs, sier han.

Mistenker agenda Derfor mistenker Vollvik at Ventelo har skumle hensikter om å kuppe hele Ludo.

- Det virker som om Ventelo har hatt det travelt med å få oss i ubalanse. De har til og med blåkopiert våre prisplaner og gått aktivt ut og hevdet at vi skal gå konkurs, så de har en agenda. Nå vil gründeren bevise at Ludo ikke har noe i skifteretten å gjøre.

- Fredag skal jeg jobbe mer målrettet med å dokumentere saken overfor Post- og teletilsynet. Ventelos piratvirksomhet, den skal jeg ta knekken på, sier Vollvik, som truer med rettssak og sier han vil begjære Ventelo konkurs.

- Useriøst Hos Ventelo har de en helt annen versjon av saken.

- Vi har vært tålmodig lenge, men Ludo Mobil kan ikke drive for vår regning, sier kommunikasjonssjef Heidi Egede-Nissen i Ventelo. Om en
mulig rettssak sier hun:

- Vi har ikke fått noe krav fra Vollvik eller varsel om konkursbegjæring fra ham. Dette ser vi som helt useriøst. Dersom det kommer et formelt krav fra Ludo Mobil, vil vi håndtere det på en normal måte.