Folk avvises ved legekontor

Stor pågang på grunn av svineinfluensaen.

PRESSET KAPASITET: Oslo kommunale legevakt oppsøkes, i likhet med mange andre legekontor, i økende grad av folk som tror de kan ha svineinfluensa. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
PRESSET KAPASITET: Oslo kommunale legevakt oppsøkes, i likhet med mange andre legekontor, i økende grad av folk som tror de kan ha svineinfluensa. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Antallet bekreftede tilfeller av svineinfluensa øker i akselererende tempo, og et økende antall engstelige nordmenn legger press på legekontors kapasitet over hele landet.

Det fikk Tone Røraas (45) fra Oslo oppleve. Kvinnen, som har kroniske problemer med hoste, ble avvist ved to forskjellige legekontor, etter alt å dømme grunn av den store pågangen av folk som er engstelige for at de er smittet av H1N1-viruset.

- Får ikke puste- Hostemedisinen Cosylan er det eneste som virker mot den intense hosten jeg får når jeg blir forkjølet, sier 45-åringen, som får pustebesvær og kaster opp på det verste.

Fastlegen hennes er på ferie, og vikarlegen ville ikke skrive ut resept på preparatet uten forundersøkelse. Dermed gikk turen til Oslo kommunale legevakt.

- Men der var det fullt av folk som ville sjekke seg for svineinfluensa. Jeg ble isteden anbefalt å dra på Bentsebro Legesenter, som ligger i mitt lokalmiljø på Sagene/Bjølsen.

Også på Bentsebro var det stor pågang av influensapasienter, og også derfra måtte Røraas dra med uforrettet sak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer