Skyting på Grønland:

- Folk begynte å skrike

Mann i 30-åra pågrepet etter å ha avfyrt våpen på Grønland i Oslo. - Opplevdes veldig dramatisk for personer som var i nærheten, sier politiet.

PÅGRIPELSE: Her pågriper Oslo-politiet en person på Grønland T-banestasjon etter en skytteepisode. Video: Dagbladet-tipser Vis mer
Publisert

Politiet i Oslo pågrep torsdag en person på Grønland T-banestasjon etter en skytteepisode like ved. Mannen skal ha avfyrt ett skudd med håndvåpen på åpen gate.

- Skuddet skal ha blitt avfyrt opp i lufta. Ingen personer er skadd. Bakgrunn for hendelsen er foreløpig uavklart. Politiet har tatt beslag i våpen, opplyste politiet.

Ble vitne til pågripelsen

Torsdag kveld forteller et vitne til Dagbladet at han befant seg på stedet ved en tilfeldighet, da væpnet politiet kom løpende. Selv opplevde han situasjonen som dramatisk.

- Folk begynte å skrike og peke i retning av gjerningsmannen. Det var veldig skummelt. Det var flere politifolk med masse utstyr og våpen synlig, forteller vitnet til Dagbladet.

Han ønsker ikke å stå fram med navn, men på en video han tok fra stedet ser man pågripelsen av personen som skal ha avfyrt skuddet utenfor. Politiet retter våpen mot mannen og roper «legg deg ned» gjentatte ganger, før han påføres håndjern inne på en butikk.

- Veldig dramatisk

Jourhavende jurist ved Krimvakta i Oslo, Roger Hjertø, sier til Dagbladet torsdag kveld at politiet jobber med avhør av vitner. Flere personer har tatt kontakt etter hendelsen.

- Det er klart dette opplevdes veldig dramatisk for personer som var i nærheten, sier Hjertø.

Den pågrepne er en mann i 30-åra. Han sitter nå i varetekt og vil bli avhørt fredag.

- I tillegg vil det bli gjennomført ransaking av bolig og flere vitneavhør i løpet av morgendagen, sier Hjertø.

Han understreker at mannen ikke har noen tilknytning til butikken hvor pågripelsen fant sted.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer