Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snøen skaper trafikk-trøbbel på Østlandet:

- Folk blir like overraska hver gang

To trailere veltet i Telemark, bil kjørte utfor i Oppland og en annen krasjet i midtrabatten Vestfold. Og det var før trafikken begynte for alvor.

SNØ OG TRAFIKK: Det er ventet å komme ti centimeter med snø i løpet av tirsdagen på Østlandet. Det fører til vanskelige kjøreforhold. Her fra Bjorli i forrige uke. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SNØ OG TRAFIKK: Det er ventet å komme ti centimeter med snø i løpet av tirsdagen på Østlandet. Det fører til vanskelige kjøreforhold. Her fra Bjorli i forrige uke. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

* Dagbladet oppdaterer saken fortløpende!

Mandag sendte Meteorologisk institutt ut et farevarsel for Østlandet og Telemark. Til dels kraftig snøfall førte i natt til vanskelige kjøreforhold mange steder.

I løpet av tirsdagen er det ventet ti centimeter snø.

I Oslo-området frykter politiet trafikkaos etter det som i store deler av landet har vært årets første snøfall.

- Uansett hvor mye man melder i forkant, blir folk like overraska hver gang. I dag ser ikke ut til å bli noe unntak, sier Marita Aune, operasjonsleder i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Allerede timer før rushtrafikken inn mot hovedstaden begynte tirsdag morgen, opplevde mange bilister og lastebiler store problemer på veiene som følge av snøfallet.

Full stans

Like før 05.00 traff brøytebil på E6 ved Skedsmovollen i Akershus i retning mot Oslo autovernet og kjørt ut. Den sperret hele E6 en stund, før den kom seg videre, melder Vegtrafikksentralen.

Tidligere på natta havnet en bil på tvers i påkjøringsfeltet på ring 3 nord for Ryen. Bilen hadde på sommerdekk.

På riksvei 3 i Folldal i Hedmark havnet en bil på taket. Innlandet politidistrikt fikk melding om hendelsen 05.37. Føreren er relativt uskadd, men fordi hun kjørte med sommerdekk kan hun vente seg en anmeldelse og et førerkortbeslag, ifølge politiet.

I samme politidistrikt kjørte et militært kjøretøy, en personbil, av veien i Rendalen ikke lenge etter. Det skjedde en drøy time etter at et annet militært kjøretøy, en to-leddet beltevogn, veltet og to personer ble lettere skadet.

I Ådal i Ringerike kommune i Buskerud kjørte en bil av veien, og politiet melder at det er svært glatt i området.

I Hurdal kjørte ei bil med henger i grøfta, og i samme politidistrikt drøye 20 minutter seinere var tre biler involvert i en trafikkulykke på Vestby.

«La bilen stå!»

Farevarselet, publisert på Yr, advarer om vanskelige kjøreforhold også andre steder. Meteorologisk institutt har utstedt slike varsler for både fjellene i Sør-Norge, Trøndelag som fylke, Vestlandet, Helgeland og Saltfjellet og Agder.

Øst politidistrikt gikk i natt ut på Twitter og ba folk om å tenke seg nøye om før de setter seg i bilen i dag.

Allerede i 03-tida hadde politidistriktet fått en rekke meldinger om bilister som opplevde problemer i snøværet.

«Slik føret er nå er vår melding enkel: Har du sommerdekk på bilen, la bilen stå!», skrev de i natt.

Øst politidistrikt får støtte av kollegaene i Oslo.

- Ta en god vurdering på om du trenger å kjøre bil i dag. Hvis du har sommerdekk, la bilen stå. Noe annet er uforsvarlig. Regn god tid, og vis hensyn, sier operasjonsleder Aune i Oslo politidistrikt.

Trailere veltet

I Telemark var det flere trafikanter som var uheldige i snøværet. Like før midnatt fikk Sør-Øst politidistrikt melding om at en trailer hadde kjørt av veien og veltet på europavei 134 i Flatdal.

Om bord i traileren var det flere tonn med laks. Som følge av ulykken, havnet lasten i veibanen.

Halvannen time seinere, fikk politiet melding om at enda en trailer hadde veltet på samme vei, noen kilometer øst for stedet hvor den første traileren veltet.

Oppdragslederen for politiet i Telemark, Tom Ivar Clausen, beskrev kjøreforholdene i det aktuelle området for «svært dårlige» i natt.

Begge førerne av trailerne kom fra uhellene uskadd.

Tidligere på natta kjørte en bil av veien i Oppdal og inn i en fjellskrent. Føreren ble sendt til akuttmottaket på Gjøvik sykehus.

I Vestfold krasjet en bil inn i en midtrabatt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!