Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Folk bør behandles likt, uansett rase, religion, kjønn og seksuell legning

Obama forsvarte homofiles rettigheter i Senegal.

AFRIKA-TUR: Barack Obama skåler under en offisiell middag med presidenten i Senegal, Macky Sall. Foto: Evan Vucci / AP Photo
AFRIKA-TUR: Barack Obama skåler under en offisiell middag med presidenten i Senegal, Macky Sall. Foto: Evan Vucci / AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama startet sin Afrika-tur i Senegal torsdag med å utfordre afrikanerne og forsvare homofiles rettigheter.

Homofili betraktes som en stor synd eller sykdom i Afrika og er forbudt i 38 afrikanske land, blant dem Senegal. I flere av dem kan homofili straffes med døden.

Det vanskelige temaet dukket opp allerede i et spørsmål fra pressen på første stopp i Dakar, og han gjorde det klart at afrikanske homofile fortjener likhet for loven.

- Jeg vil at det afrikanske folk hører på hva jeg mener. Mitt syn er at folk bør behandles likt, uansett rase, religion, kjønn og seksuell legning, sa han med Senegals president Macky Sall ved sin side.

Sall svarte at selv om Senegal er et «svært tolerant» land, er de ennå ikke parat til å gjøre homofili lovlig.

Bare dager før Obama reiste til Afrika, kunne han notere seg for en seier i Washington da høyesterett underkjente en lov som fratar homofile ektepar en rekke rettigheter tradisjonelle ektepar har krav på.

I Afrika derimot sier Amnesty International at homofobi har nådd et farlig nivå siden stadig flere land innfører lover mot homofili.

I de siste fem årene har Sør-Sudan og Burundi kriminalisert homofili, mens Uganda, Liberia og Nigeria arbeider for å skjerpe lovene mot homofili.

Selv i Sør-Afrika, som er det eneste landet i Afrika som tillater likekjønnede ekteskap, blir lesbiske kvinner jevnlig voldtatt av menn som sier de skal «kurere» homofilien deres.

(NTB)

Hele Norges coronakart