- Folk bryr seg i Kragerø

I morgen åpner kirken dørene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRAGERØ (Dagbladet.no): Presten i Kragerø, Harald Monsen, har i dag snakket med familien til femåringen som ble funnet drept natt til i dag. Nå er sorgarbeidet i gang.

I kveld har det vært foreldremøte i jentas barnehage, og i morgen klokken seks på kvelden åpner Kragerø kirke dørene for alle som trenger noen å snakke med, eller vil dele sorgen.

- Det er en tragedie for de som er direkte involvert, men også resten av byen er preget. Men folk bryr seg, sier Monsen til Dagbladet.no.

Han forklarer at kirken har lagt opp til et lavmælt arbeid.

- Vi har tenkt at vi vil ikke hausse dette opp, men vi vil være tilgjengelige. Derfor vil kirken være åpen fra i morgen klokken seks. Det er et passende tidspunkt for både barn og voksne. Da vil det være folk i kirken de kan snakke med, forklarer han.

Presten har vært involvert siden femåringen ble funnet like før midnatt i går. Han var med på å varsle de pårørende i natt, og har jevnlig kontakt med familien. Han roser støtteapparatet i den lille kystbyen.

- Personalet i barnehagen har tatt dette veldig profesjonelt. De vil trolig besøke kirken i morgen. Jeg syns støtteapparatet har fungert godt. Folk bryr seg i Kragerø.

Særlig barna krever oppmerksomhet etter det som har hendt. Presten mener det er viktig at barna blir tatt på alvor.

ÅPNER DØRENE: Sogneprest Harald Monsen i Kragerø hjelper de pårørende og resten av innbyggerne i den lille kystbyen med sorgen. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN
ÅPNER DØRENE: Sogneprest Harald Monsen i Kragerø hjelper de pårørende og resten av innbyggerne i den lille kystbyen med sorgen. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN Vis mer

- Det fins ikke noe fasitsvar til barna. Man trenger ikke si for mye, men heller ikke for lite. Det er viktig å ta barna på alvor når de spør om ting. Det er viktig å bevare tryggheten, understreker han. Dette kommer til å vare en stund. Vi må gå sammen og støtte hverandre

- Folk bryr seg i Kragerø