- Folk dør mens de venter

- Folk dør mens de venter på Pasientklagenemnda. Det er ikke til å forstå at helseministeren avviser en evaluering av klageordningene.

SIER NEI: Helseminister Bent Høie (H) slår fast at saksbehandlingstida er for lang for klager på feilbehandling, men ser ingen grunn til å gå gjennom ordningene. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SIER NEI: Helseminister Bent Høie (H) slår fast at saksbehandlingstida er for lang for klager på feilbehandling, men ser ingen grunn til å gå gjennom ordningene. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Helseminister Bent Høie (H) sier et klart nei til en gjennomgang av klageordningene for pasienter som mener de er blitt utsatt for feilbehandling.

- Passivt og meget beklagelig, sier Ap-medlem av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Tellef Inge Mørland.

Høie skriver i et svar til Mørland at han mener det ikke er behov for en slik gjennomgang. «Ordningen er grunnleggende god», og «etatene jobber hele tiden med forbedringer av saksbehandlingen», anfører Høie.

Ventet i over seks år

Mørland mener å ha mange gode argumenter for at det vil være fornuftig med en gjennomgang av Norsk pasientskadeerstatning (NPE) og ankeinstansen Pasientskadenemnda i Helseklage.

- Det handler både om ordningenes legitimitet og kvalitet, sier Mørland.

Dagbladets historie om Torleif Riseng (64) som ble smittet av det farlige hepatitt C-viruset på sykehus, og som ennå ikke har fått endelig avklaring på sin klage etter seks og et halvt år, er et eksempel på uholdbar lang saksbehandlingstid, mener Mørland.

- Saksbehandlingstida er uholdbart lang, og har vært det over flere år. Man risikerer at folk dør mens de venter på å få avklart saken sin, poengterer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer