Økende smitte i Norge:

- Folk driter i reglene

Smitten blant unge voksne øker i Norge. På Sørenga er folk fornøyd med de nye coronasonene, men advarer om at pandemien ikke er over.

SOLFYLT: Det så ut til at folk flest klarte å holde seg innenfor de teipede sonene som nå har kommet til Sørenga. Reporter: Mina Ridder-Nielsen Janssen. Foto: Christian Wehus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SØRENGA (Dagbladet): Denne sommeren har det vært folksomt på flere populære badeplasser, blant dem Sørenga i hovedstaden.

Fredag tok Oslo kommune nye smittegrep. Kommunen har satt opp merkinger på bakken for å minne folk på å holde avstand. Tredekket er merket opp med gaffateip i sekskanter, med to meter mellom hver.

Da Dagbladet besøkte Sørenga lørdag hadde mange tatt turen. Blant dem som slikket sol var Lars Borge Hellesylt (26) og Viktor Balch Barth (26).

De to gutta skryter av de nye coronasonene, men var ikke tidlig nok ute til å kapre seg en selv.

- Jeg synes det er fint. Jeg tror det minner folk på at corona fortsatt eksisterer, og ikke er borte. Noe den oppmykningen som har skjedd kanskje kan ha gitt folk følelsen av, sier Hellesylt til Dagbladet.

Økende smitte

På fredag varslet regjeringen at de stanser gjenåpningen av samfunnet. En rekke lokale utbrudd den siste tida, blant annet i Oslo, har ført til at myndighetene må bremse gjenåpningen.

- Vi skal huske på en ting: Det er mange mennesker med underliggende sykdommer som er engstelige når det nå blusser opp. Det lager veldige begrensninger i deres liv hvis vi andre ikke klarer å oppføre oss, sa statsminister Erna Solberg (H) om innstramningen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer