- Folk er desperate

- Øl er det helt tomt med. Vi får heller ikke noen nye forsyninger. Brød skal vi skaffe, men bruslagrene begynner å tømmes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tror streiken blir kort

- Jeg har aldri opplevd noe liknende, sier butikksjefen ved ICA Storosenteret, Ricard Markussen.- Vi får nye forsyninger med brød og meieriprodukter inn hver dag, så det skal ikke bli noe problem. I går måtte butikksjefen selv trå til og losse varer inn til butikken. Selv doble bestillinger var ikke nok for hamstrende kunder.

- Det var verst i dag tidlig. Folk fylte vognene med brød og melk, selv om vi forsøkte å forklare dem at de ikke behøvde å hamstre disse varene. De var desperate, sier Markussen.

Ved 20-tida i går kveld lå noen få brød, en pall Coca-Cola og noen liter øl igjen etter kaoset.

Enorm salgsøkning

Tendensen til kø, hamstring og kaos preget butikkene over hele landet i dag. Ved ICA Ullevål registrerte man en økt omsetning på mellom 300 og 400 prosent.

- Enkelte kunder kjøpte Cola og øl i kassevis. En russegjeng skulle ha 60 kasser øl. Da er det ikke rart at det begynner å bli tomt i butikken, sier butikksjef Lars Baume.

Både knekkebrød, frossenbrød og pizza forsvant fortere enn betjeningen kunne etterforsyne.

Vin underveis

Rødvinen er for det meste sikret på Østlandet, på tross av rekordhandel i løpet av tirsdagen. Allerede i dag kjøres det inn nye forsyninger til polutsalgene. For Nord-Norges del kan situasjonen bli tøffere.