Ap i trøbbel:

- Folk er forbanna

Lykkes ikke som opposisjonsparti, blir for utydelige, straffes for fylkessammenslåing og forsvarspolitikk. Slik forklarer Ap i nord selv hvorfor de risikerer å miste plassen som største parti i Nord-Norge.

Må bygge entusiasme: Jonas Gahr Støre og resten av Ap har en måned på seg til å snu situasjonen i Nord-Norge. Foto: Hans Arne Vedlog
Må bygge entusiasme: Jonas Gahr Støre og resten av Ap har en måned på seg til å snu situasjonen i Nord-Norge. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ap har ikke vært gode nok som opposisjonsparti. Senterpartiet har vært tidvis flinkere til å plukke opp trenden med sentralisering og nedleggelse av tjenester nær folk som regjeringen har stått for.

Det sier Nils-Ole Foshaug, ordfører i Målselv og landsstyremedlem i Arbeiderpartiet for Troms om sjokktallene for Arbeiderpartiet i Nord-Norge.

Ap har hatt et solid grep om de tre nordligste fylkene siden krigen, men i en måling utført av InFact for avisa Nordlys må de gi tapt til Sp som landsdelens største parti.

Mens Sp får 23,9 prosent av stemmene, må Ap nøye seg med 22,5 prosent i målingen som ble publisert 25. juli.

Etter krisevalget for to år siden, gjennomførte Ap en grundig evaluering av hva som gikk galt. En viktig konklusjon var at entusiasmen rundt Ap-prosjektet hadde manglet. Partiet forsøker nå å gå inn i lokalvalget med nettopp entusiasmen. En slik måling gjør ikke underverker for dette.

Partiet er likevel ennå ikke der at de har satt i gang kriseplaner eller flyttet ekstra ressurser til nord. Håpet er at lokale, populære ordførere vil dra det i land på valgdagen når lokalpolitikk og ikke upopulære reformer står på spill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer