- Folk er lenket fast fordi familiene deres ikke vet hva de skal gjøre med dem

I Indonesia lever tusenvis av mennesker med psykososiale funksjonshemminger i lenker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Folk med psykososiale funksjonshemminger i Indonesia blir holdt i lenker og gjemt bort på institusjoner hvor de opplever å bli misbrukt, ifølge en ny rapport av Human Rights Watch (HRW), som ble offentliggjort i dag.

- Folk er stengt inne og lenket fast til gulv og treplanker i årevis fordi familiene deres ikke vet hva de skal gjøre med dem. Samtidig gjør ikke myndighetene en god nok jobb i å framskaffe menneskelige alternativ, sier Kriti Sharma i Human Rights Watch.    HRW-rapporten har tittelen «Å leve i helvete», og avslører at et stort antall mennesker med psykososiale funksjonshemminger gjerne ender opp med å bli lenket fast eller å leve i overfylte og skitne institusjoner.

Skamfylt Å ha psykososiale funksjonshemminger i Indonesia er i 2016 en skamfyll affære. Selv om det er «ulovlig å lenke mennesker med slike diagnoser, blir mange fremdeles lenket fast og misbrukt», ifølge Kriti Sharma i Human Rights Watch.

Indonesia har ikke institusjoner eller helsesentre egnet for mennesker med psykososiale funksjonshemminger, ifølge Human Rights Watch' rapport. Personer med slike diagonoser gjemmes bort, og det avdekkes nå at mange av dem har blitt utsatt for både fysisk og seksuell vold, i tillegg til elektrosjokkbehandling og avskjerming fra andre mennesker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer