- Folk er livredde

Innbyggerne i Brisbane evakueres nå til høydene før den verste flommen på 30 år inntreffer Australias tredje største by.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Innbyggere Dagbladet har snakket med i områdene rundt Brisbane, sier at nyheten om flommen er overalt i Australia akkurat nå. Ifølge Courier Mail vil strømmen gå i Brisbane i morgen som en konsekvens av flommen som er den verste siden 1974.

- Nordmenn skjønner nok ikke alvoret i situasjonen, sier den norske utvekslingsstudenten Susann Dahl Pettersen, som bor i Logan City, rett utenfor Brisbane.

Står og gråter - På kjøpesenterene har de satt opp store tv-skjermer for å følge med på flommen, mens de står og gråter. For innbyggerne i Brisbane er dette det verste de har opplevd, sier hun. De er redde for sine liv, legger hun til.

Dammene er overfylt, og renner ut i elvene. Vannmassene er enorm, og flommen som har rammet Toowoomba begynner å nærme seg Brisbane. Innbyggerne i storbyen har fått beskjed om at det på onsdag og torsdag denne uken vil komme enorme mengder vann i Australias tredje største by.

Måtte berolige familien Den norske utvekslingsstudenten måtte berolige familien sin, da de ble urolige av å lese nyhetene om flommen i Toowoomba. Også byrået hun reiser med, har ringt henne opp for å forsikre seg om at hun er trygg. Susann kan fortelle til Dagbladet at hun er glad at byen hun bor i heldigvis ligger på en bakketopp, og at innbyggerne i Logan City slipper å bli evakuert med det første.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer