- Folk er livredde

Innbyggerne i Brisbane evakueres nå til høydene før den verste flommen på 30 år inntreffer Australias tredje største by.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innbyggere Dagbladet har snakket med i områdene rundt Brisbane, sier at nyheten om flommen er overalt i Australia akkurat nå. Ifølge Courier Mail vil strømmen gå i Brisbane i morgen som en konsekvens av flommen som er den verste siden 1974.

- Nordmenn skjønner nok ikke alvoret i situasjonen, sier den norske utvekslingsstudenten Susann Dahl Pettersen, som bor i Logan City, rett utenfor Brisbane.

Står og gråter - På kjøpesenterene har de satt opp store tv-skjermer for å følge med på flommen, mens de står og gråter. For innbyggerne i Brisbane er dette det verste de har opplevd, sier hun. De er redde for sine liv, legger hun til.

Dammene er overfylt, og renner ut i elvene. Vannmassene er enorm, og flommen som har rammet Toowoomba begynner å nærme seg Brisbane. Innbyggerne i storbyen har fått beskjed om at det på onsdag og torsdag denne uken vil komme enorme mengder vann i Australias tredje største by.

Måtte berolige familien Den norske utvekslingsstudenten måtte berolige familien sin, da de ble urolige av å lese nyhetene om flommen i Toowoomba. Også byrået hun reiser med, har ringt henne opp for å forsikre seg om at hun er trygg. Susann kan fortelle til Dagbladet at hun er glad at byen hun bor i heldigvis ligger på en bakketopp, og at innbyggerne i Logan City slipper å bli evakuert med det første.

- Men bare 10 minutter unna har de begynt å evakuere folk, sier Dahl Pettersen i Australia. Hun kan fortelle at flommen som er forventet å inntreffe i morgen skal være verre enn i 1974, noe som blir sett på som ekstremt ille.

Holder seg unna vannet - Vi har fått streng beskjed om å ikke gå i nærheten av vann, i tilfelle det kommer flere "flash floods". Det er ekstreme tilfeller her nå, sier hun og forteller at hun går og bærer på en skikkelig ekkel følelse i kroppen over det som snart skal skje.

Det er forsatt 59 mennesker som er savnet og nå ni døde som er bekreftet omkommet i Toowoomba, 125 kilometer vest for Brisbane.

I AUSTRALIA: Norske Susann Dahl Pettersen er utvekslingsstudent i Logan City, rett utenfor Brisbane der flommen er forventet å inntreffe i morgen.
I AUSTRALIA: Norske Susann Dahl Pettersen er utvekslingsstudent i Logan City, rett utenfor Brisbane der flommen er forventet å inntreffe i morgen. Vis mer