- Folk er oppriktig lei seg

Vivi Sævik ble 67 år gammel: - Hun hadde et engasjement som smittet over på andre, sier ordføreren.

DØD: Tidligere journalist Vivi Sævik ble funnet død i sjøen i Langesund mandag morgen. Flere beskriver henne som engasjert og hyller hennes arbeid. Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet 1992
DØD: Tidligere journalist Vivi Sævik ble funnet død i sjøen i Langesund mandag morgen. Flere beskriver henne som engasjert og hyller hennes arbeid. Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet 1992 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag morgen ble Vivi Sævik (67) funnet død i sjøen i Langesund.

Sævik har blant annet jobbet som journalist i NRK og i Porsgrunns Dagblad. Hun var også informasjonssjef i Porsgrunn kommune i omtrent 15 år.

Da ordfører i Porsgrunn, Robin Martin Kåss, begynte som ungdomspolitiker, var Sævik kommunikasjonssjef i kommunen.

- Hun har vært en aktiv person og dyktig profil. Og hun var veldig opptatt av å ivareta ungdommer, sier Kåss til Dagbladet.

Da var han bare 18 år, og forteller at Sævik var ivrig med å satse på barn og unge. Det var første gang han ble godt kjent med henne.

- Det syns jeg var veldig morsomt. Hun var flink til å løfte saker og var veldig blid og positiv. Hun hadde et engasjement som smittet over på andre, sier ordføreren.

Etter 15 år gikk Sævik tilbake til journalistikken. Hun jobbet i Porsgrunns Dagblad og hadde et kjempestort lokalt engasjement, forteller Kåss.

- Hun var engasjert og bidro til at lokale saker havnet på den nasjonale agendaen, sier han og legger til:

- Hun døde altfor tidlig. Hun hadde nettopp blitt pensjonist. Det er veldig trist. Folk er oppriktig lei seg på rådhuset i dag.

- Synlig og fargerik

- Hun var en veldig hyggelig kollega og vi hadde et nært og godt samarbeid, sier Tore Nygaard.

Da Sævik var informasjonssjef jobbet han som leder av servicesenteret i Porsgrunn kommune. Nygaard forteller at Sævik var veldig aktiv og flink med å finne digitale løsninger, noe som gjorde at kommunen var en av de første i landet som fikk god score på internettsidene.

- Hun var veldig synlig og fargerik som person med sprudlende humør. Sævik gjorde seg markert i lokalsamfunnet, sier Nygaard.

Han er nå leder i styret i Fagforbundet, og hadde jevnlig kontakt med Sævik etter hun begynte som journalist.

- Vi holdt kontakten jevnlig og flere ganger i året, sier Nygaard.

Pioner

De siste 12 åra jobbet Sævik som journalist Porsgrunns Dagblad, før hun ble pensjonist i januar i år.

- Hun var fantastisk produktiv journalist. Litt som pioner i lokalavisa og kjørte sin egen stil. Hun var tøff og hadde integritet og gjorde en fantastisk jobb her, sier Erik Enger, redaktør i Porsgrunns Dagblad.

Han forteller at det var det mange som kjente henne i forbindelse med dekning av sommerkonsertene i Langesund. Det var hun som begynte med bildeserie som var kjempesuksess og som solgte mange abonnementer.

- Sævik var en veldig bestemt dame. Hun var utrolig engasjert og sparte ingen. Hun sa alltid hva hun mente, og var snill og omtenksom på bunn.

Sævik hadde en 45 år lang karriere som journalist, og var kanskje mest kjent gjennom NRK og som programleder i Norge rundt på 1990-tallet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer