Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Folk er positive til homofile prester

Over 70 prosent av voksne nordmenn synes det er i orden at homofile som lever i partnerskap vigsles til prester i Den norske kirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bare 18 prosent vender tommelen ned, ifølge en meningsmåling Opinion har gjort for avisa Bergens Tidende.

Det er størst skepsis blant de som bor på sør- og vestlandet, mellom 25 og 28 prosent av de spurte der sier nei til at homofile som lever i partnerskap skal bli prester.

Rundt 75 prosent av østlendinger og trøndere er derimot positive til homofile. Meningsmålingen viste at toleransen for homofile prester øker dess høyere utdanningsnivå de spurte hadde.

Kirkemøtet, en årlig samling for kirken, anbefalte i 1995 og i 1997 at personer som lever i homofilt partnerskap ikke skal ansettes i vigslede stillinger.

Single homofile er velkomne til å søke jobb i Bergen, sier biskopen Ole D. Hagesæter.

- Så lenge de ikke er samboere vil det være kvalifikasjonene som teller, sier han til Bergens Tidende.

I dag er det ingen åpent homofile som har vigslede stillliger i Bergen, selv om andre bispedømmer har ansatt åpent homofile.

Hele Norges coronakart